1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ervaringen

Bij normaal gebruik zal de accu inderdaad bijna zo’n acht uur meegaan, al zal het in de meeste gevallen toch iets lager uitvallen op zes tot zeven uur, wat een uitstekend resultaat is voor een gewone laptop-computer. Ga je films kijken dan zakt de beschikbare tijd naar vier uur tot vijf uur, dit geldt natuurlijk ook voor de zwaardere video- of fotoapplicaties.


Iets wat vanaf het begin af aan al opvalt is de extreme stilte van het apparaat. Door de speciale koeltechnologie (wat afgekeken van Apple), wordt de warmte erg goed afgedragen aan de behuizing en vervolgens weer aan de lucht. Dit resulteert in een bijna nihil geluidsniveau als de laptop licht gebruikt wordt (alleen de harde schijf is te horen) en een heel zacht briesje wanneer de laptop volledig belast wordt.

Benchmarks




De gekozen harde schijf, die draait op 5400 toeren per minuut, zet een prima score neer. Het energiegebruik van een 4200 toeren-schijf is weliswaar lager, maar die is uiteraard niet zo snel als deze schijf.


Natuurlijk is de machine grafisch niet al te sterk en daar wordt de machine door Windows dan ook het laagst op beoordeeld.


En als laatste een CPU-Z scherm van de processor draaiende op de maximale processorfrequentie.