1 min

Tags in dit artikel

, ,

Installatie & gebruikservaring

Zoals bij iedere printserver dient er eerst een wizard van de CD-ROM uitgevoerd te worden voordat deze aangesloten mag worden. De installatie van deze printserver brengt wat problemen met zich mee, vergeleken met de andere twee. Zo kreeg ik tijdens de installatie meerdere malen dezelfde foutmelding op het scherm. Dit kwam doordat er geen DHCP ondersteund werd door de installatie met de gebruikte firmware, hierover later meer.



In de verpakking zitten 3 korte foldertjes met uitleg hoe de setup gestart moet worden, maar daar blijft het bij. De wizard op de cd geeft ook weinig uitleg over het installeren van de printserver, er zijn geen afbeeldingen die het verduidelijken. Op de cd is de gebruikershandleiding te vinden in PDF formaat welke wel stap voor stap de punten behandeld. Echter moet er een instelling gemaakt worden die niet in deze PDF beschreven staat. Om de printserver werkend te krijgen heb ik gebruik moeten maken van de online hulp.



Op het moment dat de installatie voltooid was heb ik als eerste een test pagina afgedrukt, dit ging zonder problemen. Bij deze printserver wordt het scannen van documenten niet ondersteund.