2min Devices

Review: Intel Core i5 en i7 processors

Conclusie

Review: Intel Core i5 en i7 processors

AMD of Intel?


Als het op prestaties aankomt dan is het beeld duidelijk. Intel heeft met de Core i5 en i7 processors de winnende kernen in handen. De echte strijd wordt gestreden om de prijs~prestatie verhouding waar AMD’s Phenom II beter blijkt te zijn dan de huidige Core 2 Quads. Naar mijn mening is de Core i5 serie momenteel het interessantst. Ondanks dat de Core i5 ontdaan is van hyper-threading en alleen een dual-channel DDR3-controller heeft is het een zeer interessante processor. Daar komt nog bij dat de moederborden al te koop zijn vanaf €90,- (AsRock P55-PRO mATX, 4x DDR3, 3x PCI-e).

Intel Core i5 750 of..?

De nieuwe Core i5 750 blijkt goed mee te kunnen met zijn broer de Core i7 920 die alleen in de echte multithreaded applicaties superieur is gezien het Review: Intel Core i5 en i7 processorsontbreken van hyper-threading bij de i5. Als ik moest kiezen voor de beste processor van dit moment dan koos ik zonder blikken of blozen* de Core i7 860. Deze processor is gemiddeld gezien beduidend beter dan de 920 maar kost slechts een paar euro’s meer. De lagere kosten voor het P55-moederbord maken het bovendien nog een stuk aantrekkelijker. Vanwege zijn dure prijs zal de Core i7 870 voor de meeste mensen geen optie zijn en ik raad je dan ook aan deze links te laten liggen. De enige reden waarom je nog voor X58/S1366 zou moeten kiezen is de optie om dit in de toekomst naar bijvoorbeeld een hexa-core te willen upgraden. Volgend jaar krijgen we bovendien de stap naar de Intel Westmere processoren die naar verluid Core i9 gaan heten. Deze processoren zullen nog weer sneller zijn dan de huidige generatie en beschikken over nog meer geïntegreerde snufjes.
*de schrijver van deze recensie beschikt zelf over de Core i7 920[h2]Dankwoord[/h2]
Graag wil ik alle fabrikanten bedanken voor het leveren van review samples en NoRRoD Computers voor het verstrekken van de overige materialen.
10.0
  • n.v.t.
  • n.v.t.
Bron:Techzine redactie