2min

Tags in dit artikel

, , ,

A-DATA S805

Het is een USB-stick die is uitgerust met een karbijnhaak, deze karbijnhaken worden ook in de klimsport gebruikt. Er zit ook een draaimechanisme op zodat het deksel nooit verloren raakt. De haak kun je gewoon aan een sleutelhanger of handtas vast maken.



Kenmerken:
  • net als een karabijnhaak eenvoudig aan een sleutelhanger of tas te klikken;
  • de beveiligde USB-aansluiting draait uit voor gebruik en komt niet gemakkelijk los;
  • het kader van een kwalitatief hoogwaardige metaallegering is duurzaam en slijtvast;
  • COB (Chip on Board);
  • ondersteunt USB 2.0 en is neerwaarts compatibel met USB 1.1;
  • kleur: Grijs/Rood;
  • afmetingen: 61,7 x 19,0 x 9,3mm (L x B x H);
  • gewicht: 25g;
  • capaciteit: 2GB, 4GB, 8GB, 16GB.




Testresultaten


Wij hebben 3 programma’s gebruikt voor de tests. Allereerst hebben we het programma HD Tune gebruikt, om precies te zijn hebben we de lees test daar als eerste gedaan. De resultaten logen er niet om en waren goed. Met een gemiddelde van 24.4 MB/s was deze score goed.



Omdat HDTune Pro een probleem gaf met het uitvoeren van de schrijftest heb ik hiervoor de filetest uitgevoerd. Hieruit kon ik concluderen dat hij op schrijfgebied nog erg tegenviel, maar op leessnelheden scoorde hij goed.



Tot slot hebben we een random acces time test gedaan met HD Tune. Aangezien niet veel mensen verstand hier van hebben wat deze scores beteken. Zal ik hierover wat vertellen, de operations/sec is belangrijk als je veel kleine bestanden leest of schrijft. Bij deze score zit veel verschil bij USB-sticks. Vaak kun je hieruit de klasse van een USB-stick af lezen. Tevens test hij ook de acces time die belangrijk is bij het laden van programma’s van af een USB-Stick. De accestime bij deze stick was goed, gemiddeld ligt dit rond de 2 milliseconde en bij deze stick was dat 0.7 ms. De operations/sec scores waren ook erg goed.



Nadat we met HD Tune verschillende tests hebben uitgevoerd, hebben we er voor gekozen om nog 2 andere programma’s te gebruiken. Het eerste programma heet ATTO die een filetest deed, op verschillende block "zones". Deze leesscores waren erg goed, en de schrijfresultaten hadden beter gemogen maar vielen ook niet tegen.



Tot slot hebben we een test gedaan met CrystalDiskMark 2.2, deze test doet 3 verschillende file tests. De leesresultaten vielen wederom niet tegen. De schrijfresultaten hadden hoger gemogen, maar waren zeker ook niet slecht.

Table of contents