2min

Tags in dit artikel

,

Installatie

De installatie van een Foscam camera kan niet eenvoudiger. Via een gratis te downloaden app voor Android of iOS is het slechts het volgen van de aangegeven stappen en vervolgens werkt de camera naar behoren. Nadat de app is opgestart voeg je eenvoudig een camera toe door op het plus-icoontje rechtsboven in het scherm te klikken. Vervolgens vraagt de app welk type camera je wil toevoegen. Wij kiezen voor een IP camera waarop de fabrikant precies aangeeft wat de volgende stap moet zijn en op welke gesproken meldingen van de camera je dient te wachten voor je verder klikt. 

Op de onderzijde is een sticker met een QR-code geplakt die door de app wordt gescand om de camera te identificeren. Vervolgens vraagt de app hoe we de camera met het netwerk willen verbinden. Wij kiezen uiteraard voor de eenvoud van wifi. Hierna geven we het wifi wachtwoord in en tonen we de door de app gegenereerde QR-code en geluidssignaal aan de R4M waarop deze wordt aangemeld in het netwerk. Binnen twee minuten (afhankelijk van de signaalkwaliteit van de wifi) is de camera vervolgens gebruiksklaar.

Configuratie

Hoewel er vele instellingen zijn aan te passen, werkt de camera in combinatie met persoonsherkenning al uitstekend met de fabrieksinstellingen. Bij meer specialistisch gebruik kunnen er instellingen worden aangepast om de gevoeligheid te verhogen en om meer nauwkeurige detectiegebieden in te stellen om zodoende ‘vals alarm’ te voorkomen. Via de smartphone app kunnen de meest basic instellingen worden aangepast. Wil je meer precies settings kunnen wijzigen, dan kan dit via de web interface. Deze is te benaderen via het IP adres inclusief het poortnummer van de IP camera. Deze is bij default 88. Het IP adres is in de netwerkrouter terug te vinden. 

Met de software van Foscam is het aanmelden van een nieuwe camera eenvoudig

Nu zal dit voor veel gebruikers veel te ingewikkeld zijn en hierom adviseren we om gebruik te maken van ofwel de IP Camera Tool van Foscam of het Foscam Video Management System. Deze software voor Windows of Mac biedt het gebruiksgemak van een smartphone app, de instellingsmogelijkheden van de web interface en is bovendien gratis via de website van Foscam te downloaden. Ook op dit vlak scoort Foscam punten.