2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Prestaties (1)



Links OCZ, rechts Samsung F3.

De sequentiële lees- en schrijfsnelheden geven eigenlijk aan wat de schijf maximaal kan halen. Het is daardoor eigenlijk geen mooi benchmarkresultaat om conclusies uit te trekken maar wel interessant om te kijken of de fabrikant de beloofde specificaties na kan komen. Logischerwijs haalt de SSD in de kleine bestanden een veel hogere score op CrystalDiskmark. Een SSD heeft immers een veel lagere toegangstijd en kan in een seconde meer data ‘bekijken’ dan de Samsungschijf op de afbeelding.

HD Tune 3.5 Pro




Ongepartitioneerd geeft de OCZ duizelingwekkende resultaten.

Volgens HD Tune zou de maximale leesprestatie rond de 230 MB/s liggen. Dat is veel minder dan OCZ claimt, verderop in de review zien we echter dat de resultaten flink uit elkaar kunnen liggen als we kijken naar sequentiële resultaten. De Indilix controller laat een schrijfsnelheid zien van bijna 200 MB/s neer te kunnen zetten! Bovendien zien we weinig ‘stotteringen’ maar een strakke lijn met een lichte volatiliteit.



Windows 7 is inmiddels geïnstalleerd met programma’s, drivers en alle updates.

Nadat de installatie van Windows 7 heeft plaatsgevonden neemt de snelheid van de SSD iets af. Dan is in de bovenste afbeelding met name te zien aan de leessnelheden. Schrijfsnelheid kan niet met dezelfde test afgenomen worden omdat deze een lege partitie vereist.