1 min

Tags in dit artikel

, ,

Benchmarks

Benchmarks zijn tests die gemaakt worden door speciale programma’s. Met behulp van benchmarks is het mogelijk om telefoons die op hetzelfde besturingssysteem (in dit geval Android) draaien te kunnen vergelijken. Hierdoor is dus met feiten aan te tonen dat een toestel slechter of beter is dan de ander. Dit is natuurlijk een stuk betrouwbaarder dan dat ik op gevoel ga vergelijken!

CaffeineMark


De eerste benchmark die ik gedraaid heb is gemaakt met CaffeineMark.
Dit programma geeft een aantal waardes aan. Deze waardes kunnen we dus weer vergelijken met andere op Android gebaseerde telefoons.
In de resultaten is te zien dat de Acer Liquid op twee van de 6 punten de Motorola Milestone verslaat. Helaas zijn de verschillen in de andere scores zo groot dat de Acer Liquid genoegen moet nemen met een vierde plaats wat op zich lang niet slecht is!









Neocore


De tweede en laatste test is Neocore. Neocore is een benchmark programma ontwikkeld door de chip brander Qualcomm. Dit programma belast de telefoon zo veel mogelijk op grafisch gebied.
Zoals vrijwel iedereen met een beetje ICT-kennis weet is hoe hoger de FPS hoe beter.
Zo is te zien dat de Acer Liquid een echte uitblinker is op grafisch niveau! De Liquid weet hier een hoop grafisch geweld los te maken en alle duurdere telefoons achter zich te laten!
De Acer Liquid neemt op het moment van schrijven, met een voorsprong van bijna 2 FPS, de leiding over van de HTC Legend.