3min

Tags in dit artikel

, ,

Verpakking & uiterlijk

Verpakking


De Acer Liquid komt in een vierkant doosje waarop een aantal afbeeldingen en standaard zaken zijn geplaatst. Wanneer we de bovenkant van de doos eraf tillen, ligt de telefoon direct bovenop.
Nadat de telefoon verwijderd is en het bijbehorende houdertje, komen we de boekjes en de cd-rom tegen.
Om uiteindelijk bij de accessoires te kunnen komen was het even zoeken. Na enig onderzoek van de doos vond ik een inkeping aan de zijkant. Met behulp van deze inkeping kan het doosje uit elkaar geschaard worden en vinden we het geheime vakje met de accessoires!



Uiterlijk


Op het eerste gezicht ziet de telefoon er in mijn ogen zeer gelikt uit. Het contrast tussen de zwarte bovenkant en de witte body is zeer stijlvol.

De Acer Liquid is in drie verschillende kleuren leverbaar. Wij beschikken hier over het witte exemplaar. Verder is er nog een nachtelijk zwarte variant en een bloed rode variant.


Helaas kom ik tot de conclusie dat de body van de Liquid niet zeer degelijk is. Acer staat er wel om bekend dat ze goedkoop zijn maar niet echt producten van hoge kwaliteit leveren. Helaas voelt de body te plastic-achtig aan. Wanneer je lichte druk uitoefent op het toestel begint hij hevig te kraken. Ook is het klepje waar de accu, SIM-kaart en microSD-kaart zich achter bevinden niet zeer stevig. Het klepje wordt op zijn plaats gehouden door middel van een aantal pootjes die in de telefoon klikken. Deze blijft goed zitten maar toch schuift het klepje lichtelijk heen en weer. Ook ben ik er niet van overtuigt dat dit systeem, alhoewel het door steeds meer fabrikanten wordt gebruikt, na een aantal keer monteren en demonteren nog goed blijft zitten.

Knoppen


De Acer Liquid heeft ondanks het touchscreen nog wel een aantal knoppen.
Aan de rechterzijde bevinden zich drie knoppen voor onder andere het volume en de camera. Aan de linkerzijde is één knop te vinden. De knop is bedoeld voor het in-/uitschakelen van de telefoon of om het toestel op standby te zetten of er vanaf te halen.
Aan de voorzijde bevinden zich vier knoppen die fungeren voor home, zoeken, terug of voor het menu. Deze knoppen zijn aanraakgevoelig en hoeven dus niet echt ingedrukt te worden.


Aansluitingen


De Liquid beschikt natuurlijk ook over de benodigde aansluitingen. Op het toestel is een jack aansluiting voor een headset aanwezig en een mini-USB poort.
Opmerkelijk is dat er niet gekozen is voor de Europese standaard die ingevoerd is voor het laden van het toestel. Deze standaard houdt in dat er een micro-USB poort aanwezig is voor het laden van het toestel. De Acer Liquid beschikt hier niet over en Acer heeft dus besloten om er een mini USB-poort voor aan te brengen.


De headset aansluiting bevindt zich bovenop het toestel waardoor hij nog gemakkelijk in je zak past wanneer je een headset hebt aangesloten.
Het mini USB-poortje bevindt zich aan de onderkant achter een klein klepje dat je kunt weg klappen. Het weg klappen hiervan gaat gemakkelijk en voelt ook degelijk aan. Het is wel wat gepriegel om de kabel er in te krijgen. Het klepje moet helemaal naar rechts gedraaid worden. Anders zal het klepje nog wat over de poort zitten en past de kabel er niet goed in.