2min

Tags in dit artikel

, ,

Camera

De Acer Liquid beschikt over een 5 megapixel camera wat tegenwoordig vrij standaard is.
De camera schijnt wel een iets betere lens te hebben aan het uiterlijk te zien. De lens is wat groter dan wat je bij de meeste telefoons tegenkomt. Op het eerste gezicht had ik dus aardige verwachtingen van de camera.


Helaas bleek de camera juist het grootste minpunt te zijn van de telefoon. De camera functioneert gewoon ver onder de maat.
Als er foto’s uit te krijgen zijn heb je geluk en heb je foto’s met een redelijke kwaliteit. Helaas laat de software het te vaak afweten!
De software is verschrikkelijk instabiel en crasht erg vaak. Soms is het zelfs niet eens mogelijk om de camera op te starten. Vaak kreeg ik de foutmelding dat de camera niet opgestart kon worden. Dit was meer regel dan uitzondering.
Wanneer de Liquid in een vrolijke bui was en je toch foto’s liet maken was het nog maar afwachten of dit wel goed ging. Ook op dit punt heb ik vaak problemen gehad. Heel af en toe kreeg ik er wel een foto uit maar meestal kreeg ik ook hier weer een probleem in de vorm van vastlopers. De telefoon werd dan vaak erg traag waardoor ik het idee kreeg dat hij gewoon vastgelopen was. Ik heb het idee dat het bij het opslaan dus af en toe niet goed gaat en waarschijnlijk het geheugen volloopt wat een bekend probleem is bij de oudere versies van Android.
Bij deze vastlopers reageerde de Liquid vrijwel nergens meer op. De enige oplossing was dan de accu eruit trekken en weer opnieuw opstarten.

Door de vele problemen die ik gehad heb met de camera, heb ik de camera helaas niet goed kunnen testen en ook maar een drie-tal foto’s kunnen maken.