2min

Tags in dit artikel

, ,

Android & Interface

Android


De Acer Liquid draait op het welbekende platform Android van Google.
Het toestel beschikt over versie 1.6 (Donut) van Googles Android. Dit is uiteraard ook niet de nieuwste versie zoals de meeste mensen weten. Acer heeft hier een oplossing voor gevonden. Acer heeft nog een tweede versie van de Liquid geïntroduceerd genaamd de ‘Liquid e’. Deze smartphone draait wél de nieuwste versie van Android. Versie 2.1 (Eclair) om precies te zijn. Waarom er voor gekozen is om er een ‘e’ achter te plakken is relatief gemakkelijk uit te leggen. Het toestel draait op Android 2.1 die als naam ‘Eclair’ draagt. Eclair begint met een ‘E’ en voila!


Interface


Over de interface is eigenlijk weinig te zeggen.
Acer heeft ervoor gekozen om de standaard interface van Android aan te houden. Er is dus geen eigen interface ingebouwd. HTC heeft bijvoorbeeld ‘Sense’ en Sony Ericsson heeft haar eigen interface genaamd ‘UX’.
De reden voor het gebruiken van de standaard interface is waarschijnlijk dat het upgraden naar een nieuwere versie van Android hierdoor veel toegankelijker is. Zoals je ziet bij de HTC Hero die de Sense interface gebruikt, moet de software weer helemaal geoptimaliseerd en geïntegreerd worden om te upgraden naar een nieuwere versie. Dit is een hoop werk voor de fabrikant en dit wil Acer zichzelf dus blijkbaar besparen.
Toch ben ik niet zeker van deze reden aangezien Acer ook de ‘Liquid e’ heeft gelanceerd met Android 2.1.


Ondanks dat de Acer Liquid niet over een eigen interface beschikt werkt het toestel toch vrij soepel. Geen last van haperingen en/of vastlopers.
Helaas typt het on-screen toetsenbord niet erg lekker. Vrij vaak pakt het toestel de toets die naast de toets zit die je eigenlijk wilde hebben.

Helaas heeft Acer er ook voor gekozen om geen multitouch toe te passen op de Liquid.

Market


De Acer Liquid beschikt over de nieuwe versie van Googles app store, ‘Market’. Deze versie is voorzien van een betere grafische weergave. De market ziet er gelikt uit en door middel van de zoek-knop is er gemakkelijk naar de gewenste app te zoeken.