3min

Tags in dit artikel

, ,

Communicatie

SMS


Hier kan ik eigenlijk kort over zijn. Met behulp van de SMS-applicatie kunnen de SMSjes gelezen en verstuurd worden. Wanneer je de applicatie start krijg je een knop te zien waarmee een nieuw bericht opgesteld kan worden. Daaronder bevinden zich alle contactpersonen waarmee SMS-contact is geweest.
Wanneer je op de juiste contactpersoon klikt krijg je een soort chatscherm waarin alle verzonden en ontvangen SMSjes staan weergegeven van en naar die contactpersoon.


Ook dit is weer vrij eenvoudig en zeer overzichtelijk. Vooral het soort chat-achtige venster is erg prettig. Zo heb je in één druk op het scherm alle berichten onder elkaar staan die bij die contactpersoon horen.


Dialer


Je zou bijna vergeten dat er ook nog gebeld kan worden met de Acer Liquid. Hiervoor is de dialer bedoeld die geplaatst is op het home-screen. De dialer is een eenvoudig scherm met een nummeriek toetsenbord. Druk het gewenste nummer in en druk op ‘Call’.
De dialer beschikt nog over een drietal tabbladen. In één tabblad is het mogelijk om alle in- en uitgaande gesprekken te bekijken, in het volgende tabblad staan alle contactpersonen weergegeven. Wanneer je de gewenste contactpersoon uitkiest en er op drukt worden alle gegevens weergegeven van die contactpersoon die bekend zijn. Vanuit hier is het mogelijk om bijvoorbeeld een e-mail of SMS te versturen of om de contactpersoon te bellen.
Het laatste tabblad is gevuld met favorieten. Hier staan de contactpersonen in waar je het meeste contact mee hebt gehad.


Het telefoneren waar het natuurlijk om draait gaat prima. Degene aan de andere kant van de lijn is goed te verstaan en zelf ben je ook goed te verstaan.
Tijdens het telefoneren gaat het touchscreen ook op een soort blokkering. Het toestel weet wanneer je hem aan je oor houdt. Zodra hij dit registreert blokkeert het scherm zodat je dus niet per ongeluk tijdens het bellen een toets in kan drukken.

Toetsenbord


Het toetsenbord van de Acer Liquid werkt jammer genoeg slecht zoals eerder aangegeven.
Verder heeft de Acer Liquid een optie om een feedback te geven bij het indrukken van een toets. Wanneer je dus een toets indrukt geeft de telefoon een korte trilling af. De Liquid geeft een erg harde trilling af wat ik zelf als erg prettig heb ervaren. Sommige hebben wellicht liever een wat subtielere trilling zoals bij alle Android-modellen van HTC het geval is, maar ik vind die van HTC juist wat te slapjes. De trilling is dus precies goed bij de Acer Liquid.
De Liquid heeft een standaard toetsenbord van Android. Ook hier hebben ze dus niks aan veranderd. Het invoeren van tekens is vaak wat lastig net zoals het typen zelf. Bij HTC is het bijvoorbeeld mogelijk om een letter ingedrukt te houden en vervolgens een teken te selecteren die tevoorschijn komt. Aangezien Acer ervoor gekozen heeft om het standaard toetsenbord te gebruiken heeft de Liquid dit soort opties niet!