1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Koelprestaties

Resultaten


De gebruikte videokaart betreft in dit geval dus een 8800GTS 512MB. Ondanks dat deze al een tijdje op de markt is, komt deze grotendeels overeen met een GTS 250.
Ook nemen we een Arctic Cooling S1 met bijbehorende add-on module in de vergelijking op.

De Prolimatech MK-13 is uitgerust met twee 120 mm ventilatoren. Het betreffen hier modellen van Scythe, genaamd DFS122512L. Deze draaien op 1600 RPM en hebben een luchtverplaatsing van 60.09CFM.

De load-temperatuur is bereikt door FurMark te laten draaien voor enkele minuten. Idle toestand is onder Windows desktop.


Zoals te zien weet de MK-13 indrukwekkende prestaties neer te zetten. De temperatuur onder belasting is even hoog als de temperatuur idle bij de stock-koeler. Nu waren de ventilatoren bij de Prolimatech ook op 100% aan het draaien en bij de stock-koeler op ~60%. Echter daalt de temperatuur niet evenredig met de ventilatorsnelheid. Het geluidsniveau was zo bij beide koelers op een zelfde niveau.

De Arctic Cooling S1 was daarentegen stukken stiller dan zowel de stock als de Prolimatech. De geluidsproductie van de Prolimatech is echter, omdat er standaard geen ventilatoren mee worden geleverd, afhankelijk van je eigen keuzes. Aangezien het doorgaans standaard ventilatoren zijn die je installeert kan je makkelijk de ventilator-snelheid regelen met een fancontroller. Zo kan je bijvoorbeeld wanneer je gaat gamen de ventilatorsnelheid opschroeven.