2min

Tags in dit artikel

Specificaties & Features

Hieronder in het kort een overzicht van de specificaties volgens de fabrikant:
De specificaties:
Opslag geheugen: 1TB
Snelheid Ethernet: 65MB/sec
Snelheid USB: 30MB/sec
Aansluitingen: 1x Gigabit Ethernet en 1x USB 2.0
Afmetingen: 117x193x45 mm




Over Specificaties


De specificaties van de NAS zoals vermeld door de fabrikant zien er op het eerst oog goed uit, de vraag is natuurlijk hoe dit straks bij de praktijk test is. Het is een klein compact apparaat met één harde schijf van 1TB, verder zit er één USB poort op de NAS om bijvoorbeeld een printer op aan te sluiten. Wellicht had Lacie er beter voor kunnen kiezen om er meteen twee USB poorten op te plaatsen, maar daar gaan we niet over zeuren. Voor een prijs van ongeveer 130 euro zijn de specificaties prima te noemen.

De features


De grote vraag bij een NAS is wat deze te bieden heeft naast een stukje opslag en een netwerkaansluiting. De features van deze NAS vallen eerlijk gezegd een beetje tegen. Er zijn namelijk niet zo heel veel extra functies te vinden op deze NAS.

De extra functies die de networkspace wel heeft, is de mogelijkheid om gebruik te maken van Timemachine. Voor de mensen die niet weten wat Timemachine is, Timemachine is een applicatie van Apple waarmee grotendeels automatisch backups worden gemaakt en waarmee je terug in de tijd kan op je Mac computer, om bijvoorbeeld een verwijderd bestand alsnog terug te halen. Deze applicatie is daarom ook alleen geschikt voor Apple computers.



Het downloaden van torrents

Een andere extra feature van deze NAS is een webbased downloadmanager waarmee je torrents kan downloaden. Na enkele uren rommelen met instellingen, de bedrijfsfirewall nagelopen te hebben en tot de conclusie te komen dat alle computers op het netwerk in staat zijn om torrents te downloaden behalve de Network Space 2 van Lacie, hebben we besloten de schuld bij Lacie neer te leggen. Er zit een downloadmanager in deze NAS voor torrents, hij ziet er prima uit, maar werken doet hij niet.

Media Streamen via UPnP/DLNA

Ook is het mogelijk met deze NAS om media van de harde schijf te streamen via een UPnP/DLNA. Televisies van de laatste paar jaar ondersteunen deze functie vrijwel allemaal. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om te streamen via je een Playstation 3 of een Xbox 360.

iTunes server

Tot slot blijft er nog één functie over en dat is de ingebakken iTunes server in de LaCie networkspace 2. Het is mogelijk om met deze NAS je muziek centraal op te slaan en vanuit iTunes deze server te benaderen zodat de muziek ten alle tijden zichtbaar is in je library. Ook is het mogelijk om vanaf elke pc of mobiel apparaat met iTunes ondersteuning de muziek te benaderen.