2min

De Sony VAIO VPCEB3E1E

Verpakking

De VAIO wordt geleverd in een zwarte kartonnen doos. Hoewel we het nog altijd over een simpele kartonnen doos hebben, maakt de voornamelijk zwarte print de doos duidelijk stijlvoller dan de doorsnee-doos die we de afgelopen weken voorbij hebben zien komen.

In de doos zelf vinden we de witte VAIO-laptop, alsook een acculader en twee handleidingen. Geen schijfjes, de laptop is immers te herstellen door middel van een speciale partitie op de harde schijf.



Uiterlijk

De behuizing van de VAIO is voornamelijk wit en zilver. De bovenkant is volledig zilver en midden op de kap zien we het bekende VAIO-logo. De onderkant is bij de VAIO volledig zwart, zoals bij de meeste laptops. Aan de linker zijkant zien we een VGA-poort een klein beetje uit de behuizing steken. Het is niet veel, maar het is wel een puntje van kritiek. Die poort had immers mooier en beter weggewerkt kunnen worden.

De laptop is zoals gemeld voorzien van maar liefst vier USB-poorten, één eSATA/USB-combinatiepoort aan de linkerkant, de rest van de poorten zit aan de rechterkant van het systeem. Verder vinden we een ExpressCard-uitbreidingspoort, een LAN-poort en voor video-output zijn er een VGA- en HDMI-poort aanwezig.



Aan de voorkant vinden we maar liefst twee kaartlezers, één voor Memory Stick-kaarten, de andere kaartlezer ondersteunt SD-kaarten. Verder vinden we hier ook nog een schakelaartje voor de draadloze netwerkkaart.

Het toetsenbord van de VAIO vertoont -net als meerdere getestte systemen- vergelijkingen met de toetsenborden van MacBook-systemen. De toetsen kennen geen afloop, er zit een tussenruimte tussen de toetsen in. Het toetsenbord van de VAIO spant werkelijk over de gehele breedte van het systeem, dit komt natuurlijk door de aanwezigheid van het nummerieke gedeelte.

In tegenstelling tot veel eerder geteste systemen met deze resolutie, heeft de VAIO weinig last van te groot ogende pixels die de schermkwaliteit omlaag trekken.

Model
Merk Sony
Type VAIO VPCEB3E1E
Processor
Processortype Intel Pentium P6100
Kloksnelheid processor 2,00 GHz
Aantal cores 2
Opslag
Harde Schijf 320 GB
Toerental harde schijf 5400 RPM
RAM Geheugen 4 GB
Software
Besturingssysteem Windows 7 Home Premium x64
Meegeleverde software
  • Adobe Reader 9
  • Microsoft Office Starter 2010
  • McAfee (trial)
  • Norton Online Backup
Connectiviteit
Aantal USB-poorten 3 (plus een USB/eSata-combipoort)
eSata 1 (USB/eSata-combipoort)
Uitbreidingsslots 1
Firewire
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Video-output VGA, HDMI
Audio-output Ja
Bluetooth
Scherm
Resolutie 1366 x 768
Videokaart ATi Mobility Radeon HD 5470
Schermgrootte 15,5 inch
Schermtype VAIO-scherm
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 369,8 x 248,8 x 31,1 (BxDxH in mm.)
Gewicht 2,7 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Mat Wit (zilveren buitenkant)