2min

Gebruik

Tijdens het gebruik van de MSI CX720 viel gelijk op dat het touchpad ondanks zijn grootte toch bij lange na niet vlekkeloos werkt. Zoals gemeld ondersteunt dit invoerapparaat commando’s van meer dan één vinger, wat dus betekent dat het mogelijk is om met twee vingers te scrollen, zoomen en kantelen.

In de praktijk blijkt dit echter enorm tegen te vallen. Scrollen met twee vingers gaat met een belachelijk grote vertraging, zoomen verloopt ook alles behalve vloeiend en het kantelen werkt gewoon helemaal niet.Er lijken ook geen updates voor het touchpad beschikbaar te zijn, wat eigenlijk resulteert in een laptop die deels gewoon onbruikbaar is. Dat het niet mogelijk is om te kantelen en dat het zoomen maar deels werkt is nog niet zo’n ramp, die functies worden weinig gebruikt en zijn te vervangen met knoppencombinaties. Dat het scrollen echter niet fatsoenlijk werkt is gewoon echt een grove fout. Die functie wordt natuurlijk ontzettend veel gebruikt en zou gewoon moeten werken. Tevens is het niet mogelijk om te scrollen door middel van één vinger aan de zijkant van het touchpad.

Het toetsenbord van de MSI CX720 werkt in tegenstelling tot de touchpad prima, typen gaat probleemloos, de opzet van het toetsenbord is prima. Iets wat wel mist zijn de functietoetsen waar veel andere laptops wel van voorzien zijn, of natuurlijk media-toetsen. Het toetsenbord van de MSI CX720 kent wel een aantal functietoetsen, maar het geheel is toch wel aan de lage kant, een laptop met een scherm van 17 inch wordt immers regelmatig gebruikt om een videobestand op te bekijken, het is dan wel zo handig om even door te spoelen of te pauzeren.MSI adverteert met beweringen dat de laptop een goed accumanagement heeft dankzij het switchen tussen verschillende energieschema’s. In de tests merken we niet bijzonder veel van deze beweringen. Immers, de laptop weet de grens van twee uur accutijd onder idle-status niet te behalen, sterker nog, de accu presteert de slechtste score in de idle-test. Gelukkig blijkt de accu beter te presteren in de classic-test, waarin het systeem een constante belasting krijgt.

Tijdens het werken valt op dat de laptop redelijk stil is, maar dat de harde schijf bij inactiviteit van het systeem af en toe aparte geluiden maakt. Het klinkt alsof de lezer op sommige momenten heel snel van locatie naar locatie tikt en daarbij dit geluid veroorzaakt. Ik denk dat dit getik na verloop van tijd in een rustige ruimte wel kan gaan irriteren.

Vanuit MSI hebben we toelichting gehad dat er vier verschillende types aan harde schijven worden gebruikt voor de CX720. Ons model is voorzien van een Western Digital-schijf, waar de fabrikant inmiddels al meer klachten over heeft gehad. Lang niet elk type van de CX720 zal dus onderhevig zijn aan dit probleem.