2min

Conclusie

Norton 360 6.0 is een gebruiksvriendelijk en compleet beveiligingspakket. Weliswaar betaal je bijna 80 euro voor de standaardversie en bijna 90 euro voor de Premier Edition, maar daar staat tegenover dat je maar liefst drie computers een jaar lang kan beveiligen. Omgerekend ben je dus niet meer dan drie tientjes per pc kwijt. Daarbovenop heeft Norton 360 6.0 een back-upoptie in het pakket zitten, iets wat we niet vaak zien bij beveiligingspakketten. Al met al valt het prijskaartje dus alleszins mee.

Er zijn enkele andere aspecten die eveneens niet ongenoemd mogen blijven. Volgens diverse benchmarks weet Norton 360 6.0 de beste score te behalen als het gaat om het detecteren van malware en herstellen van beschadigde bestanden. Ook in de performance benchmark van PassMark komt de laatste versie van Norton 360 als beste uit de bus. Ook de spamfilter blijkt in de praktijk erg goed te functioneren en weet deze securitysuite zich overtuigend staande te houden tegenover phishingactiviteiten.

Toch zijn er ook enkele kanttekeningen te plaatsen bij Norton 360 6.0. Zo is de spamfilter behoorlijk uitgekleed als je deze vergelijkt met de filters van concurrenten. Ook het ouderlijk toezicht mist in mijn ogen enkele belangrijke functionaliteiten. Ten slotte biedt de versie die wij getest slechts 2 GB aan digitale opslagruimte. Om Office-bestanden op te slaan is dat misschien meer dan voldoende, maar als je ook een back-up wil maken van je favoriete muziek en foto’s, dan is 2GB wel erg weinig.

Al met al zijn we erg positief over Norton 360 6.0. Maar helaas biedt het beveiligingspakket in onze ogen weinig nieuwe, innovatieve opties in vergelijking met andere beveiligingsprogramma’s en laat het op sommige punten kleine steekjes vallen. Daarom weliswaar niet de Techzine Must Have-award, maar wel een zeer positieve waardering voor dit beveiligingspakket.
8.0
  • Licentie voor drie pc’s;
  • beste prestatieresultaten benchmark Passmark;
  • goede detectierating en herstelfunctionaliteit;
  • goede spamfilter;
  • back-upoptie inbegrepen.
  • Spamfilter niet geavanceerd;
  • ouderlijke controle mist bepaalde functies;
  • slechts 2GB aan online opslagruimte.