1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Overige

Een groot minpunt van Trend Micro Internet Security 2009 is dat het niet beschermt tegen gevaarlijke websites in de browser. Het filtert weliswaar phishingberichten en berichten met gevaarlijke koppelingen, maar geen gevaarlijke sites zoals wel gebeurt door McAfee, Norton en Kaspersky.

De netwerkkaart is wel een tool die aanwezig is in de suite. Het op afstand beheren van Trend Micro-software op een andere pc in het netwerk is heel erg simpel. Eenmaal ingesteld staat er altijd een groene vink bij andere pc’s in het netwerk, ook al staat Trend Micro op die pc uit. De groene vink betekent namelijk niet dat de pc veilig is, maar dat hij beheerd wordt, wat misleidend kan zijn.

Beheeropties van de netwerkkaart bestaan uit onder meer het op afstand updaten van de beveiligingssoftware en het uitvoeren van een volledige computerscan. Tevens is het mogelijk om functies in of uit te schakelen en om de beveiligingsgeschiedenis weer te geven van de suite op andere pc’s in het netwerk. Bovendien is het met de netwerkkaart mogelijk om indringers te blokkeren. Mocht iemand zich aanmelden op het draadloze netwerk, dan kan voorkomen worden dat die gebruiker verbinding maakt met jouw pc door hem simpelweg in Trend Micro te blokkeren.


De netwerkkaart met op dit moment maar één pc aanwezig