2min

Tags in dit artikel

, , , , , , , , , , , ,

Bouwkwaliteit, persoonlijke ervaring m.b.t. gebrui

Over het algemeen is de bouwkwaliteit van de muis hoog, bij enkele componenten is daar echter wat minder sprake van.

De muis voelt robuust aan en vertoont na een tweetal maanden gebruik nog geen slijtage op bijvoorbeeld de twee klikknoppen en de zijkant waar de duim op rust. Dit in tegenstelling tot de Logitech MX518 (hoewel niet van een vergelijkbaar niveau) die daarvoor ook zo’n twee maanden gebruikt is met een vrijwel gelijk gebruik, maar wel enige vorm van slijtage vertoonde aan de zijkant.



Het klikmechanisme van de linkermuisknop van de Kone+ vertoont na zo’n twee maanden echter wel een licht gebrek. Om een bepaald aantal klikken komt het voor dat de knop tijdens het indrukken een krakend geluid maakt, maar de frequentie waarmee dit gebeurt lijkt op basis van persoonlijke ervaringen tot op heden niet merkbaar toe te nemen. Daarnaast vormt het tot op heden ook geen belemmering voor het gebruik van deze knop in de praktijk. Er zijn eveneens een aantal lichte krasjes te vinden op de LED-strips, maar deze zijn vrijwel alleen zichtbaar wanneer ze goed belicht worden. Weet je het niet, dan zal je het ook niet zien.

De vormgeving van de muis is, wanneer je van een andere muis afkomt (Logitech MX518 in deze situatie), wel even wennen. Aan de Logitech MX518 was ondergetekende destijds vrijwel gelijk gewend, maar het duurt even voordat je de Kone+ onder de knie hebt. Niet alleen op het gebied van ergonomie, maar ook qua functies die op de Kone+ uiteraard beduidend groter zijn, mede vanwege het eerdergenoemde Easy-Shift. De eerste weken heb je je handen letterlijk vol aan de Kone+.