Abonneer je gratis op Techzine!

Conclusie

Vooral dankzij Levolution heeft de serie een flinke stap voorwaarts gemaakt, maar ook de gameplay zelf staat in Battlefield 4 als een huis. Om de controle over alle voertuigen in de vingers te krijgen is wel even oefening nodig, DICE geeft nieuwe gamers daar gelukkig de mogelijkheid ook toe. Daarnaast is de singleplayer eigenlijk één grote tutorial, zodat je klaar bent om enigszins te kunnen overleven in het online geweld.

Aan de singpleplayer schort namelijk nog wel het één en ander. Niet alleen is deze mode nog altijd zeer kort, ook de AI lijkt niet altijd even helder. Wel zijn er wat verbeteringen in de gameplay doorgevoerd, waarbij ik vooral een fan ben van het spotten van tegenstanders. Als een team een aanvallende actie uitvoeren geeft daarnaast een voldaan gevoel. Tof is ook dat dit door de game zelf extra gewaardeerd wordt door middel van een hogere score. Dit leidt op zijn beurt weer tot nieuw vrijgespeelde wapens.

Grafisch ziet het er op de huidige generatie spelcomputers niet altijd even fantastisch uit, vooral de pop-ups van objecten en textures valt me wat tegen. De totale wereld die wordt gepresenteerd voelt echter als een overtuigend oorlogsgebied. Zeker gezien de grootte van de maps is het toch een nette prestatie.
8.7
  • Levolution;
  • Multiplayer staat als een huis;
  • Toffe modi en maps;
  • Gameplay verfijnd;
  • Campaign opnieuw matig;