Abonneer je gratis op Techzine!

Het spel

Het spel begint meteen met een scene waarin je ziet dat een man netjes zijn geld afstaat aan de maffiafamilie, waarna hij wordt doodgeschoten door een rivaliserende gang. Dit gebeurt allemaal terwijl het zoontje van deze man dit ziet. Deze is natuurlijk verontwaardigd en woedend, waarna The Don tegen hem zegt dat hij die woede moet bewaren voor later. Na deze scène krijg je direct een andere scène waar de dochter van The Don gaat trouwen. De vrouw van de man die in het eerste filmpje dood is gemaakt, zegt tegen The Don dat ze bezorgd is over haar zoon, aangezien die met slechte jongens omgaat. Daarop zorgt The Don ervoor dat Luca Brasi de zoon gaat zoeken, waarop het spel echt begint.


Respect verdienen

Je krijgt eerst de mogelijkheid om je karakter compleet aan te passen. Denk hierbij aan oogkleur tot kinverhoudingen, het kan allemaal. Opzich een leuke feature, maar het gaat wel erg ver. Vervolgens krijg je training van Luca Brasi. De eerste paar missies leer je de basisfuncties van het spel en moet je de vuile klusjes oplossen. Denk hierbij van winkeliers afpersen en wat schooljochies in elkaar slaan. Het stelt nog niet zo veel voor. Naarmate je hogerop in het spel komt, worden de klussen ook groter.

Het leuke van het spel is, is dat je het zo lang kan laten duren als je zelf wilt. Als je niet alleen het verhaal volgt, maar ook alle ‘sidequests’ doet, kan je er flink wat uren aan gameplay aanplakken. Om het voor de volle 100 procent uit te spelen, ben je dus nog wel even bezig.