Abonneer je gratis op Techzine!

Plot

Als speler neem je de rol in van Jack, een passagier van een vliegtuig dat neerstort vlakbij Rapture in 1960. Afdalend naar Rapture in een watercapsule, ontdekt Jack dat de stad in een grote chaos veranderd is. Zodra Jack bij de stad aangekomen is, neemt een man genaamd Atlas contact met hem op via een radio. Hierdoor kan hij Jack veilig langs de Splicers leiden. Ondertussen houdt Ryan (bedenker en oprichter van Rapture) Jack ook in de gaten, omdat hij denkt dat het een CIA of KGB agent is. Daarom gebruikt Ryan de beschermingssystemen en de Splicers (door feromonen in de lucht te pompen) om Jack af te remmen.


Little Sister met beschermende Big Daddy


Atlas meldt dat Jack zich moet injecteren met Plasmids om te overleven. Na dit gedaan te hebben, heb je de mogelijkheid om bovennatuurlijke krachten te gebruiken. Daarnaast vertelt Atlas dat het noodzakelijk is om de Little Sisters te vermoorden. Hiervoor zal Jack ADAM krijgen, waarmee hij nieuwe Plasmids kan kopen. Dr. Tenenbaum raadt dit af. Zij wil dat je de Little Sister redt. Hiervoor krijg je ook ADAM, maar dit is minder dan bij het vermoorden van het kleine meisje. Zij belooft daarnaast dat je een grote beloning krijgt als je alle Little Sisters redt. (Tip voor de Xbox spelers, redt alle meisjes en vermoordt er geen één. Doe je dit, dan zal je een achievement krijgen met 100punten!)


Boze Big Daddy


Zich een weg banend door Rapture, leert Jack door verslagen en dagboeken van de overledenen hoe Rapture echt in elkaar stak en hoe het eraan toeging al die tijd.

Tot hier verklap ik het plot. De rest zal je zelf moeten ontdekken door het spel uit te spelen.

Table of contents