2min

Tags in dit artikel

, ,

Oude rockers op een nieuwe tour

"De gigantische kracht van AC/DC wordt losgelaten… en jij zit in de band! Je laat kanonnen knallen, laat trommelvliezen scheuren en laat iedereen vet rocken. Jij bent erbij als AC/DC een van z’n historische optredens geeft."


Deze aankondiging valt te lezen op de verpakking van het Wii-spel RockBand: AC/DC Live. En ik hoor jullie denken: wéér een nieuwe Rock Band-variant? Niets is minder waar, want RockBand: AC/DC Live is mooier, nieuwer, vetter én sneller dan al zijn voorgangers. AC/DC Live is het derde zogenaamde ’track pack’, waarin nummers zijn opgenomen die eerder als downloadable content te verkrijgen waren. De track packs waren in eerste instantie bedoeld als pakket voor consoles die geen goede mogelijkheden bieden om content te downloaden, maar het tweede en derde track pack zijn voor alle moderne consoles uitgekomen. Een track pack kan bij de Xbox 360 en PlayStation 3 geïmporteerd worden in bestaande Rock Band-games, maar ook stand-alone worden gespeeld. In dat geval zijn de mogelijkheden beperkter.

Omdat de hoofdonderdelen van de game niet veranderd zijn, bespreken we in deze review alleen de inhoud van Rock Band: AC/DC Live en niet de standaardzaken als het geluid en de graphics.


De rockers van AC/DC hebben zich weer (voor even) op de kaart gezet met dit spel. Hoewel ze al zo’n 30 jaar actief zijn en (zo hoorde ik laatst) nog steeds optredens verzorgen, lijkt de jeugd niet echt warm te lopen voor deze ‘Guys from Down Under’. Want inderdaad, naast Kylie Minogue, Gabriella Cilmi en Slim Dusty (wie? Ja hij bestaat echt…), is de muziek van AC/DC niet echt bedoeld als lekkere meezinger. Maar wel perfect voor het naspelen met je eigen gitaartje op de Wii.

Table of contents