Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Er zijn een aantal game-series die al lange tijd meegaan, maar niet alle series zijn even bekend, ook lopen ze al een flinke tijd. De Tenchu-serie met stealthgames is zo’n serie. Het eerste deel in de serie kwam al in 1998 op de markt en sindsdien zijn er maar liefst zeventien games in de serie verschenen op in totaal acht platformen. Daaronder een aantal spin-offs en remakes. Daardoor zijn er eigenlijk maar vier delen die qua verhaallijn op elkaar aansluiten en dus hebben we in het nieuwste deel genaamd Tenchu: Shadow Assassins te maken met Tenchu 4. En zo heet de game in Japan dan ook, maar aangezien de serie in Japan vele malen populairder is dan in Europa zou het marketingtechnisch niet zo slim zijn om het spel ook zo in Europa te noemen.

Veel mensen zullen het verhaal van de eerste drie delen van Tenchu dan ook niet kennen en ik ga dat in deze review ook niet uitgebreid uit de doeken doen. Hoewel voorkennis de verhaallijn wat duidelijk maakt, is het geen probleem als je de geschiedenis niet kent. Het verhaal van Tenchu: Shadow Assassins (verder T: SA) kan op zich prima als alleenstaand verhaal verteld worden.

In T: SA kruip je in de huid van van de ninja’s Rikimaru and Ayame. Beiden behoren tot de Azuma Ninja clan en zijn trouwens ook meteen de enige ninja’s die nog over zijn in de clan. De clan staat in dienst van Lord Gohda. In de vorige delen was het regelmatig oorlog in het land van Lord Gohda, maar in deel 3 wisten Rikimaru en Ayame de orde weer redelijk te herstellen. Hoewel er nu al een jaar vrede is sinds het einde van deel 3 is het toch nog niet allemaal koek en ei. Rikimaru ontdekt al gauw dat tegenstanders van Lord Gohda een coup willen plegen. Tot overmaat van ramp wordt Lord Gohda’s dochter, Princess Kiku, ook nog eens ontvoerd.

Terwijl Ayame achter de ontvoerders van Kiku aan gaat moet Rikimaru de opstand de kop in zien te drukken door een aantal kopstukken te vermoorden. In het spel speel je de eerste vijf missies als Rikimaru, terwijl je de vijf missies daarna als Ayame speelt. Niet onbelangrijk om nog even te melden is dat de Tenchu-serie met Shadow Assassins voor het eerste naar de Wii gekomen is, maar er is ook een editie voor de PSP. In deze review kijken we echter naar de Wii-versie.