Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding en features

Inleiding


Een relatief nieuwe speler op de markt van de gaming hardware, het Zweedse Mionix, is naar eigen zegge ‘Lightyears ahead of the game’ en laat dat duidelijk merken in zijn producten. Zo komt onder andere het bekende Zweedse oog voor afwerking en stijl duidelijk naar voren. De Mionix Naos is, na de twee muizen in de Saiph serie, de derde muis van het merk. Zijn voorgangers zijn al eens gereviewed op Techzine. Als verklaring voor de mysterieuze naam van de Naos geeft Mionix de volgende beschrijving, die overigens op een mooie manier de binnenkant van de behuizing siert, maar daarover later meer.

"Deze prominente gamingmuis dankt zijn naam aan de ster Naos, een blauwe superreus en een van de helderste sterren in ons sterrenstelsel. Naos betekend "schip" en de ster is krachtig genoeg om aura’s en komeetsporen voort te brengen die vanaf de aarde waar te nemen zijn. Naos beweegt zich steeds verder van zijn originele positie in het Vela-sterrenbeeld en draait 100 keer sneller om zijn as dan onze zon. Sinds zijn ontstaan heeft de ster een afstand van 400 lichtjaar afgelegd. Niemand weet precies waarom Naos zo snel draait, maar waarschijnlijk moet het antwoord voor dit fenomeen worden gezocht in de zwaartekrachtwerking tussen vele sterren onderling."


Eigenschappen


  • 5000 DPI lasersensor;
  • DPI-indicator door middel van leds;
  • drie handmatig instelbare DPI-steps;
  • mogelijkheid tot het opslaan van vijf profielen op de muis zelf;
  • zeven instelbare knoppen;
  • verlichting van de muis is per led in of uit te schakelen;
  • aanpasbare kleur verlichting;
  • instelbare lift distance;
  • adviesprijs: 86 euro.

Verpakking


De verpakking van deze muis zeker een apart kopje waard. In plaats van de verpakking vol te zetten met nietszeggende, maar spectaculair uitziende ‘keurmerken’, heet Mionix het simpel gehouden. Een foto van de muis, het logo en het type voorop. Op de achterkant een korte beschrijving van de features en een gebruikele verkooptekst. Ook aan deze kant gelukkig geen flashy icoontjes of quotes van dubieuze reviewsites die mededelen hoe geweldig het product is.

Slaan we de klep open, die overigens met kleine magneetjes mooi over de doos heen valt, dan lezen we aan de binnenkant de uitleg over de muis die hier boven te lezen is. Daaronder ligt de muis en het mooi vormgegeven gewichtendoosje. Ook hier geen overbodig materiaal als software-cd’s of handleidingen. Dat zit allemaal in de dubbele bodem van de doos.