4min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

De HTC Incredible S werd bij ons afgeleverd in een hagelwit doosje. De winkelversie zal waarschijnlijk in een stijlvollere verpakking worden verkocht. Een afbeelding van de telefoon op de voorkant van de winkel-verpakking is in ieder geval wel te verwachten.



Inhoud

De inhoud van de doos die wij ontvingen zal niet verschillen van de winkelversie. Als we de verpakking eenmaal open hebben geschoven verschijnt de Incredible S als eerst. Als we de telefoon uit de verpakking halen, zien we ook de accessoires die HTC samen met de telefoon levert.

Het gaat hier om een micro SD-kaartje van 8 Gigabyte, een micro USB-kabel, een lichtnetadapter waarop de voorgenoemde kabel aangesloten kan worden, een headsetje en als laatste twee kousjes en een clipje voor de headset. Het headsetje is helaas niet van het type in-ear. Ondergetekende heeft qua comfort altijd wat moeite met de ‘normale’ oortjes en ziet dan ook liever een in-ear setje. Helaas is HTC één van de bedrijven die nog niet massaal overstapt op dit soort headsets. Het geluid van de headset is prima, qua comfort wordt er echter slechts een kleine voldoende genoteerd.



Uiterlijk

De Incredible S moet het vooral hebben van zijn uiterlijk, wat volgens HTC uniek is. Persoonlijk vind ik de Incredible S echter niet veel verschillen van een ander HTC-toestel, de Desire HD. Natuurlijk verschillen deze twee telefoons wel degelijk qua uiterlijk, maar er zijn tevens een groot aantal overeenkomsten.

De voorkant van de Incredible S wordt natuurlijk voor het grootste deel ingenomen door het 4 inch grote S-LCD scherm dat een resolutie van 480 bij 800 pixels heeft. Boven het scherm zien we het logo van HTC met rechts ernaast de front-camera van 1,3 megapixel. Helemaal aan de bovenkant zit een brede speaker. Onder het scherm zitten de vier bekende Android-toetsen, deze zijn in vergelijking met andere Android-telefoons niet zo goed zichtbaar, maar hiermee is tevens iets speciaals aan de hand. Draai je de telefoon namelijk 90 graden, zodat het scherm in een liggende positie komt te liggen, dan draaien deze toetsjes mee. Een leuk effect, maar hier moeten we wel een kanttekening bij zetten, de toetsen draaien namelijk alleen linksom mee. Draai je de telefoon 90 graden rechtsom, dan blijven de toetsen doodleuk staan zoals ze ook staan als de telefoon verticaal wordt gehouden. Dit laatste is dan natuurlijk wel weer erg jammer, want het idee is goed. Wellicht was het fysiek gewoon niet uitvoerbaar.





De achterkant van de Incredible S is voorzien van een apart soort kunststof dat zeer stroef aanvoelt. Stroef, maar toch prettig, want de telefoon ligt met meer grip in de hand wanneer je het vergelijkt met een achterkant van glad plastic. De achterkant is wat apart vormgegeven, bij de randen is de telefoon erg dun, maar verder van de randen af zit een verdikking, ongeveer ter hoogte van de accu van de telefoon. Bij het vasthouden van de telefoon merk je hier echter niet veel van, vervelend is het dus niet, maar erg stijlvol is het ook niet.

Bovenaan vinden we een grote lens van de camera die foto’s van 8 megapixels kan schieten. De camera zit vrij ver in de hoek en door de vormgeving van de achterkant van de telefoon komt het regelmatig voor dat ondergetekende met de vinger voor de lens van de camera zit tijdens het fotograferen, dit is natuurlijk niet handig wanneer je snel een foto wil nemen. Naast de lens heeft HTC maar liefst twee LED-flitser geplaatst. Naast de flitsers is nog een speaker geplaatst. De Incredible S is overigens net als de HTC Nexus One voorzien van noise-cancellation voor tijdens het bellen. Zelfs in een luidruchtige omgeving zou je met deze telefoon dus goed te verstaan moeten zijn.



Bovenaan de telefoon zit een jack-plug en de aan/uit-knop. Onderaan is de telefoon helemaal leeg gelaten. Links zit een tweepuntsdruktoets voor het volume, alsook een micro-USB-aansluiting. Ook aan de andere kant van de telefoon heeft HTC geen knoppen, noch klepjes of aansluitingen geplaatst.

Wanneer we de achterkant van de telefoon er af halen, zien we natuurlijk direct de acuu, verder is er ook nog een poortje om de meegeleverde Micro SD-kaart van 8 Gigabyte in te plaatsen.