2min

Communicatie belangrijk

Bij een hoofdtelefoon zoals de Voyager 8200 UC weegt het belang van communicatie zwaarder dan bij de meeste andere hoofdtelefoons met actieve ruisonderdrukking. Daar hangt de mogelijkheid om gesprekken te voeren er maar een beetje bij, terwijl het bij dit model van Plantronics een duidelijke focus heeft. Hij is bedacht voor de werkende mens die veel onderweg is en niet alleen muziek wil luisteren, maar vooral ook regelmatig in calls zit. Op het eerste gezicht lijken de fysieke knoppen waar de Plantronics Voyager 8200 UC gebruik van maakt wellicht een beetje gedateerd. Bij modellen van Libratone, Sennheiser en Sony die we het afgelopen jaar op hebben gehad kun je bijvoorbeeld invoer via aanraakgevoelige vlakken doen. Dat zorgt zonder meer voor een strakker uiterlijk. In de praktijk is het echter nog regelmatig frustrerend hoe goed (of eigenlijk hoe slecht) dit werkt. Je raakt net het verkeerde deel van het vlak aan bijvoorbeeld. Het kwam bij ons regelmatig voor dat we meerdere keren op een schelp aan het tikken waren alvorens we een telefoontje konden aannemen in ieder geval. Dat zal je bij de Voyager 8200 UC in ieder geval niet gebeuren. Vrijwel de complete rechterschelp is gereserveerd voor het aannemen en opzetten van gesprekken (zie de foto op de vorige pagina). Aangezien je blind je weg moet vinden als je een hoofdtelefoon bedient, is dit erg prettig.

Overige knoppen

Eigenlijk geldt hetzelfde voor de volumeregeling. Ook die kun je blind vinden. Hij is net zoals bij andere lijnen (Voyager Focus UC, Backbeat Sense) uitgevoerd als ring op een van de schelpen. In het geval van de Voyager 8200 UC is het de linkerschelp. De ring is voorzien van een duidelijk ribbelpatroon en dus eenvoudig te vinden op de tast. Ook de playback-knoppen zijn moeiteloos te vinden.

Op de linkerschelp zit verder nog een knop voor het regelen van de actieve ruisonderdrukking (ANC). Hij heeft drie standen: uit, licht en zwaar. Op de rechterschelp zit de powerknop waarmee je de hoofdtelefoon ook in pairing-modus zet. Met een opvallende rode knop kun je OpenMic in- of uitschakelen. Zet je dit aan, dan kun je omgevingsgeluiden horen terwijl je naar de hoofdtelefoon aan het luisteren bent zonder dat je hem af hoeft te zetten. Handig als je op stations of luchthavens de meldingen in de gaten wilt houden bijvoorbeeld. Zet je de hoofdtelefoon toch af, dan is het goed om te weten dat hier dezelfde technologie inzit die ook in bijvoorbeeld de BackBeat Sense zit. De muziekweergave wordt dan automatisch stopgezet. Zet je hem weer op, dan gaat hij automatisch weer door.