3min

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

Ook bij de HTC 7 Pro levert HTC de telefoon aan zoals we dat zijn gewend van de fabrikant. De smartphone word in een witte doos geleverd met daarop de HTC 7 Pro afgebeeld. Op achterzijde vinden we een korte lijst met specificaties van de 7 Pro. Wanneer we de doos openen zien we de smartphone in vol ornaat voor ons liggen.

Onder de smartphone vinden we vervolgens de inhoud die HTC levert bij de telefoon. Ook hier geen verrassingen. In de doos vinden we naast de smartphone een headset, wat boekjes en een oplader waarvan de kabel tevens als USB-kabel kan dienen.

Wanneer we naar de oplader kijken zien we dat het deze keer niet gaat om een mooi afgerond exemplaar die we bij bijna elke nieuwe telefoon van HTC zien maar een wat groter en hoekiger exemplaar. Deze vinden wij wat minder mooi maar het belangrijkste is dat de oplader gewoon zijn werk doet en daarvoor is hij ten slotte ook bedoeld.


Uiterlijk

Het toestel bevat eigenlijk alles wat je van een Windows Phone 7-toestel verwacht. Drie knoppen om het besturingssysteem mee te bedienen onder het scherm, namelijk de terug-, Windows-, en zoek-toets. De voorkant van het toestel lijkt hiermee veel op de HTC 7 Trophy, op een aantal kleine details na. Het scherm is 0,2” kleiner, de telefoon is gemaakt van een plastic, in plaats van aluminium en zowel aan de boven- als onderkant van het scherm zit een brede speaker.

Dan komt de ware kracht van het toestel om de hoek kijken. Nadat we het toestel ingenieus open geschoven hebben, waarover later meer, komt het toetsenbord tevoorschijn. Het is een toetsenbord dat heel veel weg heeft van het QWERTY-toetsenbord van de HTC Desire Z, een toestel dat wel in Nederland uitgebracht is.



Het QWERTY-toetsenbord typt best lekker, maar is wel even wennen. Ik heb al diverse QWERTY-toetsenborden in mijn handen gehad op telefoons maar ik moet bekennen dat er betere toetsenborden zijn gepasseerd. Het toetsenbord van de HTC Dream, ofwel T-Mobile G1 typt eigenlijk nog, van alle landscape-QWERTY-toetsenborden, het beste. Maar het toetsenbord typt zeker niet slecht. Het is uiteraard ook wat je persoonlijke voorkeur is, als je een fysiek toetsenbordje wil, dan zou ik me zeker niet laten afschrikken door het ontwerp en typgemak van de 7 Pro.



Dan komen we op het schuifmechanisme uit van de telefoon. Wanneer je het toestel open schuift, klapt het schermpje gelijk aan de rechterzijde van het toestel een stuk omhoog. Dat zorgt ervoor dat je veel beter op je scherm kan kijken tijdens het typen en dat is dus wel heel handig. Wanneer je het toestel terug wil sliden dan klap je scherm weer dicht en kan het toestel weer dicht geschoven worden. dit werkt goed en ook de constructie achter het schuifmechanisme ziet er redelijk stevig uit. In principe klapt er een balkje omhoog waardoor het toestel iets-wat-scheef komt te staan.

De achterkant van de 7 Pro is voorzien van zowel het kenmerkende HTC-plastic als geborsteld metaal. Aan de bovenkant van het toestel vinden we de flitser met hieronder een camera en microfoon. Het klepje van deze telefoon is niet gemakkelijk open te krijgen, je hebt er namelijk nagels voor nodig. Als je het klepje eenmaal open hebt gemaakt zie je gelijk een grote accu. Als je deze ook verwijdert kan je een SIM-kaart plaatsen. Ruimte voor een Micro SD-kaartje is helaas niet aanwezig.

Aan de linker zijkant van de telefoon is een volumeknop en een Micro USB-poort geplaatst. De rechterkant herbergt een sluiterknop voor de camera-functie.

Bovenop het toestel is de aan/uit-knop geplaatst, net als een 3,5 mm jack-plug. De aan/uit-knop is vanuit de normale gebruikspositie helaas wat moeilijk te bereiken. Aan de onderkant van het toestel vinden we alleen een gaatje waar de microfoon zich achter moet bevinden.