1 min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Het is al enige tijd geleden dat we de AC Ryan Playon! HD2 van een review voorzagen. De HD Mini 2 was destijds al klaar om te reviewen, maar heeft even moeten wachten tot de luwte van de zomer om aan de beurt te komen voor een beoordeling.

AC Ryan heeft veel succes gekend met de Playon!-serie. Dat er opvolgers zouden komen was dan ook geen verrassing te noemen. De HD2 is inmiddels besproken en het is nu tijd voor de kleinere HD Mini 2. Deze kleinere variant moet het stellen zonder een harde schijf, wat inhoudt dat dit apparaat in tegenstelling tot de HD2 puur bedoeld is voor het streamen van content vanaf het netwerk of eventueel vanaf een opslagmedium dat op een USB-poort is aangesloten. Opslag van media op het apparaat zelf behoort niet tot de mogelijkheden.



Het gemis van onder anderen een harde schijf betekent echter wel dat de prijs flink omlaag kan worden gedrukt, in vergelijking met de grotere HD2. De HD2 kost zonder schijf op het moment van schrijven zo’n 143 euro, terwijl de HD Mini 2 zo’n 93 euro kost. Naast een aanzienlijk lagere prijs, is de HD Mini 2 tevens ontzien van een ventilator, wat geruisloos entertainment betekent.