3min

Tags in dit artikel

,

Afspelen van media

Dit maal ondervonden we geen problemen met het aansluiten van de AC Ryan-apparatuur op ons scherm. Zoals gemeld kregen we direct de beschikking over een 1080p-resolutie. We concludeerden bij de HD2 reeds dat de ondersteuning voor verschillende formaten prima in orde was en dit zelfde mag zeker ook gezegd worden van de HD Mini 2.

Video

Om de ondersteuning voor verschillende videoformaten te testen, hebben we gezorgd voor een USB-stick met allerlei verschillende videobestanden welke in verschillende formaten zijn opgeslagen.



Net als de HD2, weet ook de HD Mini 2 overweg te gaan met veruit het grootste deel van deze bestanden. Zonder haperingen wordt zowel de video als de audio weergegeven. In ons arsenaal waren slechts twee bestanden die niet of slechts deels afgespeeld werden. Bij het ene bestand kon de HD Mini 2 niet overweg met de audio van het bestand, bij het andere bestand werd zowel audio als video niet afgespeeld. Het ging hierbij om de bewuste formaten: ALAC, MP4A en SVQ3. Gelukkig zijn dit ook codecs welke voor mainstreamgebruik niet erg populair zijn.

Ook content afspelen via het netwerk is geen probleem voor de HD Mini 2. Zelfs wanneer we het apparaat via WiFi aansluiten op ons netwerk en vervolgens bestanden vanaf een NAS afspelen, lukt dit de HD Mini 2 zonder al te veel moeite. Na een korte bufferperiode worden alle compatibele video’s prima afgespeeld, zelfs degenen in 1080p-kwaliteit. Opnieuw een dikke pluim dus voor AC Ryan, alsmede omdat we met de originele PlayOn!-serie flinke problemen ondervonden met het afspelen via WiFi.

In de specificaties is af te lezen dat de HD Mini 2 ondersteuning biedt voor een flink aantal videoformaten. Dat de speler dus al onze bestanden zonder moeite weet af te spelen verbaast ons dan ook niets.

Audio

Qua ondersteuning voor audioformaten is het allemaal eigenlijk het zelfde riedeltje, AC Ryan ondersteunt zo’n beetje alle gangbare formaten en opnieuw speelt het apparaat onze testbestanden, ditmaal dus muziek, zonder al te veel morren af.



Afbeeldingen

In afbeeldingsformaten zit de afgelopen jaren niet bijzonder veel vernieuwing. Waar AC Ryan met de PlayOn! HD-serie al prima ondersteuning had voor verschillende formaten, is dit bij de HD2-serie niet anders, dezelfde bestandsformaten worden ondersteund en meer heeft men eigenlijk ook niet nodig.

Internet

AC Ryan heeft haar best gedaan om het niet alleen bij een goede compatibiliteit te houden, maar ook nog wat extra’s te bieden met de HD2-serie.

Zo kan men gebruik maken van zogenaamde ‘Internet Media’, waaronder bekende netwerken als Picasa, Facebook, Twitter, YouTube en Flickr. Voor sommige van deze media raadt AC Ryan aan om een toetsenbord en muis aan te sluiten op de USB-poorten. Met een WiFi-dongle in gebruik zal dit echter al niet gaan, aangezien er slechts twee poorten beschikbaar zijn. Gelukkig is het eventueel mogelijk om een USB-hub te gebruiken om zo meer poorten te creëren. Helaas blijkt de werking van de muis aardig tegen te vallen, omdat er geen cursor verschijnt. Het is dus vrijwel onmogelijk om de boel aan te sturen met een muis. Gelukkig wordt het cursor-probleem verholpen middels een reboot. Het is wel slordig van Ac Ryan dat de cursor niet direct na aansluiten verschijnt, zelfs niet als je de muis netjes aansluit op het moment dat er om gevraagd wordt. Het tekort aan USB-poorten maakt dit een groot probleem, aangezien er regelmatig van aangesloten hardware gewisseld zal worden bij intensief gebruik.

De Twitter-applicatie functioneert overigens niet, zelfs niet met een firmware-versie die uitgegeven is op de 12e van augustus. We krijgen tijdens het inloggen te allen tijde een ‘SSL handshake fail’. Een zoekopdracht invoeren werkt echter wel. Maar ook de Facebook-applicatie is nauwelijks voor rede vatbaar en zeer moeilijk aan te sturen, doordat de HD Mini 2 hier niet krachtig genoeg voor blijkt te zijn. Met de afstandsbediening zijn deze applicaties totaal niet aan te sturen. De YouTube-applicatie werkt in dit opzicht beter.

Elk van deze services zal vele malen beter werken op een PC, maar dat AC Ryan er in ieder geval moeite voor heeft gedaan om de boel enigszins te laten werken is wel een goed ding. Het kan immers in verschillende situaties erg fijn zijn om internetmedia op een TV-scherm weer te geven, in plaats van een -normaliter- kleiner computerscherm.