4min

Tags in dit artikel

,

Verpakking, uiterlijk en specificaties

De HD Mini 2 wordt in een soortgelijke doos als de HD2 geleverd. De verpakking is alleen kleiner. No shocker there. De doos is voorzien van voornamelijk blauwe details en op de voorkant staat een afbeelding van het apparaat zelf.

AC Ryan neemt op de verpakking overigens nog de moeite om even uit te lichten wat de belangrijkste eigenschappen zijn van het apparaat. Zo wordt er melding gemaakt van een Gigabit LAN-poort, een feature die de voorganger niet bezat. Ook wordt duidelijk dat er een hoogwaardige HDMI-kabel wordt meegeleverd. Het nut van een hoogwaardige HDMI-kabel is een punt van discussie, dat AC Ryan echter zo’n kabel meelevert getuigt van goede wil en is zeker een pluspunt, gezien de hoge aanschafprijs van een losse kabel in de winkel.





Inhoud

De doos herbergt uiteraard het kleine kastje, maar daarnaast vinden we ook de beloofde HDMI-kabel, een afstandsbediening met batterijen, een stroomadapter en een composiet-kabel. Van een handleiding is in ons geval geen sprake, die was tijdens de productie van het testexemplaar niet voor handen. Of deze tegenwoordig wel in de verpakking te vinden is weten we niet, maar de handleiding is wel op de productpagina van AC Ryan terug te vinden.

Uiterlijk

De HD Mini 2 lijkt veel op zijn grote broer, wat geen wonder mag heten. De behuizing is vervaardigd van een zwart glanzend plastic waarop vingervlekken en stof hun aanwezigheid makkelijk verraden. Het geheel voelt wat goedkoop aan.

Op de voorkant van de HD Mini 2 vind je in eerste instantie slechts een aan/uit-knop terug. Als de HD Mini 2 echter van stroom wordt voorzien, zal er echter boven deze knop ook een rood of wit logo verschijnen, afhankelijk van de status van het apparaat.



De zijkanten van de HD Mini 2 zijn niet voorzien van aansluitingen of knoppen, alleen aan de rechter zijkant is een witte tekst met copyright-logo’s en merken terug te vinden. Aan de voor- of zijkanten vinden we dus geen USB-poorten terug, wat mijns inziens een gemis is, vooral bij de HD Mini 2. De HD2 is wel voorzien van twee USB-poorten en een kaartlezer aan de zijkant. Dit soort apparaten staan vaak enigszins weggestopt in een TV-meubel en het is dan ook niet erg fijn om een USB-stick in de achterkant van het apparaat te moeten steken.

De achterkant van de Mini HD2 is veruit het interessantste aangezien hier alle aansluitingen terug te vinden zijn. Van boven naar beneden en van links naar rechts vinden we de volgende poorten terug: stroomtoevoer, component, composiet, HDMI, LAN, 2x USB 2.0 en optische audio.



In tegenstelling tot de HD2 beschikt de Mini HD2 dus niet over een USB 3.0-poort. Gezien de afwezigheid van een harde schijf is de nood voor een dergelijke poort echter ook vrij klein.

De aanwezigheid van de twee USB 2.0-poorten is fijn, maar wellicht aan de krappe kant. Met een WiFi-adapter in één van de poorten blijft er immers nog maar een enkele poort over wat in sommige gevallen niet voldoende is. Ook het gemis van een kaartlezer is zonde te noemen.

Aan de onderkant is weinig interessants terug te vinden. De onderkant is van veel langwerpige gaten voorzien, om de hardware van enige koeling te kunnen voorzien. Zoals vermeld is de HD Mini 2 niet voorzien van een ventilator en deze passieve koeling is voornamelijk dankzij de afwezigheid van een harde schijf voldoende.




De afstandsbediening van de Mini HD2 is dezelfde als die van de HD2. Deze afstandsbediening kreeg het in de review van dit product al te verduren en ook nu ben ik dezelfde mening toebedeeld. Ondanks de bewering dat de afstandsbediening is ontworpen met eenvoudigheid in het achterhoofd, is dit niet direct te herleiden aan het eindproduct. Met een beter kleur en icoon-gebruik was de afstandsbediening beter geweest. In het donker is het erg moeilijk om uit de voeten te komen met deze zapper.

Specificaties

Onderdeel Omschrijving
Afmetingen en gewicht 151 x 107 x 45 mm, 0,6 Kg.
Video-aansluitingen – HDMI (uit)
– Y/Pb/Pr component (uit)
– Composiet (uit)
Audio-aansluitingen – HDMI (uit)
– SP/DIF Coaxial RCA (uit)
USB-aansluitingen – 2x USB Host-port
Netwerk-aansluitingen – RJ45 10/100/1000 Auto-negotiation ethernet
– Wi-Fi 802.11b/g/n (via optionele USB-adapter)
Ondersteunde videocodecs – MPEG-1/2
– MPEG4 SP/ASP/AVC: ivX, XviD
– H.264
– x264
– XviD/DivX
– WMV9 (VC-1)
– RealNetworks (RM/RMVB) 8/9/10
Ondersteunde videoformaten ASF, AVI, DAT, FLV, MPG, MP4, M2TS, MKV, MOV, M4V, TP, TS, TRP, WMV, VOB, IFO, DVD-ISO, BD-ISO, RM, RMVB
Ondersteunde audioformaten AAC, LC-AAC, HE-AAC, MP2, MP3, FLAC, WAV, MS-ADPCM, WMA, OGG Vorbis, PCM, LPCM, COOK, RA Lossles
Ondersteunde afbeeldingsformaten JPG, HD JPEG, BMP, GIF, TIF, PNG
Ondersteunde ondertitelformaten SRT, SUB, IDX, SMI, SSA
Bestandssystemen NTFS, FAT, FAT32, EXT3, HFS+