Abonneer je gratis op Techzine!

Prestaties (2)

Hieronder nog de benchamrks van SiSoft Sandra 2010, SuperPi en natuurlijk Cinebench. Deze geven ook allemaal een goed beeld waar de nieuwe processor van AMD precies staat. Ook besteden we nog aandacht aan het stroomverbruik van deze processor.

SiSoft Sandra 2010
SuperPiCinebenchAls we alle tests bij elkaar optellen, wordt duidelijk dat FX-8150 een stuivertje wisselt met de Intel Core i5 2500K. Als we dan de prijs meenemen in onze vergelijking moeten we constateren dat de Intel Core i5 een paar tientjes goedkoper is. Als je twijfelt tussen deze twee modellen dan gaat onze voorkeur uit naar de Intel Core i5 2500K.

Stroomverbruik

Ook kijken we altijd even naar het stroomverbruik van de processor. Dit is echter een lastige test aangezien onze setup van het testsysteem in de loop der jaren wat is gewisseld. Het geeft echter wel een beeld van het stroomverbruik in onze huidige configuratie, die zeer recent en reëel te noemen is. Alleen men moet niet te veel waarde hechten aan de vergelijking onderling. Zo speelt de gebruikte videokaart ook een belangrijke rol.