2min

Tags in dit artikel

, ,

Uiterlijk

De behuizing van de HP Pavilion dv6 is grotendeels gemaakt van geborsteld aluminium metaal, waardoor dunne lijntjes zichtbaar zijn. Aan de onderkant zit echter nog een "schone" rand, wat een leuk effect geeft. In de deksel is ook een lichtgevend (wanneer de laptop aan staat) logo van HP verwerkt.



Open geklapt zien we opnieuw het geborstelde aluminium metaal terug, wat het zwarte toetsenbord en de trackpad omringd. Tussen de scharnieren zit een brede speakerbalk. Het toetsenbord bestaat uit vlakke toetsen, verwerkt in een plastic gedeelte. Opvallend is dat het toetsenbord niet voorzien is van backlight, maar de trackpad wel. Op dit gedeelte van de laptop zit aan de bovenkant verder een powerknop en een snel-startknop voor Internet Explorer, aan de rechterzijde onder het toestenbord zitten de bekende merklogo’s en een vingerafdruk-scanner. Aan de scharnierkant komt de behuizing iets omhoog, waar het scherm mooi overheen valt zodra deze dicht wordt geklapt.



Het scherm is voorzien van een glanzende coating, weerspiegelingen zijn daardoor dus vrij snel aan de orde. Om het scherm zit een zwarte bezel, met boven in het midden een HP TrueVision HD webcam en twee microfoons. Linksboven in de hoek staat het logo van Beats Audio afgebeeld. Waarom dat op die plek is geplaatst is mij een beetje onduidelijk aangezien er geen speaker in de buurt is te vinden.

Wat betreft connecties vinden we aan de linkerzijde 2 USB 3.0-poorten, aansluitingen voor VGA, HDMI, een microfoon, twee audio-uitgangen en een RJ-45-netwerkconnector. Aan de rechtkant zit de de optische drive, twee USB 2.0-poorten, een bevestigingspunt voor een beveiligingskabel, netstroomconnector en een aantal indicatielampjes.
Als laatste zit aan de voorkant een kaartlezer voor SD-, MMC-, Memory Stick Pro- en XD-kaartjes. Ook zitten hier nog eens twee extra luidsprekers.




Als totaalplaatje ziet de laptop er vooral zeer degelijk uit. Dat is ook precies hoe deze voelt. De materialen zijn van hoge kwaliteit en alles is goed in elkaar gezet. Met zijn 2,62 kg lijkt de laptop niet aan de al te zware kant, maar vergis je niet,