Inleiding

De Galaxy Note was een test, maar wel een geslaagde. Veel media waren bij de lancering van de originele Note niet echt overtuigd en ook ik zette mijn vraagtekens bij de grootte van het scherm. Ondanks de beoordeling ‘uitstekend’, wist ik niet of dit toestel was waar de consument op zit te wachten vanwege de grote omvang.

Een jaar later blijkt dat een deel van de consumenten wel degelijk op een apparaat zoals de Note heeft zitten wachten. Samsung wist immers miljoenen exemplaren van deze zogenaamde phablet te verkopen. Een opvolger van dit apparaat kon daarom ook niet uitblijven. De Galaxy Note II heeft een iets groter scherm gekregen, maar puur qua inhoud gezien neemt de Note II toch minder ruimte in dan het origineel. De Galaxy Note II is namelijk wel een stukje breder, maar minder hoog en dik dan zijn voorganger.


Waar de Galaxy Note nog enkel geleverd werd in een een 32GB-variant, krijg je bij de Note II de keuze uit 16-, 32- of 64 GB aan opslagruimte. Deze opslagruimte is echter ook nog uit te breiden met behulp van een micro SD-kaartje met een maximale opslagruimte van 64GB. Het maximum aan opslagruimte voor de Note II bedraagt dus maar liefst 128GB!

Als je Techzine’s prijvergelijker op zoek gaat naar de Galaxy Note II zul je echter enkel de 16GB-variant van de Galaxy Note II terugvinden. De Galaxy Note II kost op het moment van schrijven minimaal 572 euro en daarmee is deze telefoon zeker geen goedkoop toestel te noemen. Met deze prijsklasse komt de Note II in dezelfde prijsklasse als de HTC One X+, Samsung Galaxy S III, Omnia 7 en Apple iPhone 5.