Inleiding

Met de komst van Windows 8 lijken oude vindingen een nieuwe kans te krijgen. Laptops met touchscreen waren er al jarenlang, maar wisten niet door te breken. Met Windows 8 is er voor dit soort laptops echter een nieuwe kans omdat het besturingssysteem ontworpen is met touchscreens in het achterhoofd. Ditzelfde verhaal lijkt op te gaan voor netbooks, waarmee de Acer Iconia Tab W510 wel enigszins te vergelijken is, al blijft het ook een tablet.

De Iconia Tab W510 is namelijk geen krachtig toestel. De Intel Atom-processors worden ook met grote regelmaat gebruikt in netbooks. Met een Intel Atom-processor onder de gelederen, valt bij voorbaat te verwachten dat Windows 8 prima draait, maar veeleisende software of games zal niet hetzelfde lot beschoren zijn. Games zijn sowieso een lastige zaak op dit soort systemen: DirectX 10 en 11 worden niet ondersteund.

De Iconia Tab W510 wordt geleverd in combinatie met een dock waarin zich een extra accu en USB 2.0-poort bevindt. De tablet is daarnaast voorzien van 32GB aan opslagruimte, maar daar blijft door de Windows 8-installatie helaas erg weinig van over voor de eindgebruiker.

Acer heeft de Iconia Tab W510 competitief geprijsd, voor een bedrag van 499 euro is de tablet namelijk al de jouwe. Voor dat geld krijg je het eerder genoemde dock erbij meegeleverd. Er zijn in Nederland geen andere uitvoeringen van de W510 beschikbaar. In de Verenigde Staten vind je bijvoorbeeld ook een variant met 64GB aan opslagruimte. Dat is evenveel geld als dat je kwijt bent aan de nieuwste iPad met 16GB aan opslagruimte.