4min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties

Op naar de prestaties van de twee SSD’s. Als je pagina twee en drie van dit artikel hebt gelezen, zal duidelijk zijn dat er compleet verschillende resultaten van deze SSD’s verwacht mogen worden. Waar Samsung puur op prestaties speelt, wil Intel juist een budgetmodel aanbieden, wat natuurlijk ook aan de prestaties terug zal zijn te zien.

In AS SSD worden die doelstellingen al direct duidelijk. De Intel 335 Series scoort in de sequential read test zowel bij de lees- als schrijfsnelheden aan de lage kant. De Samsung 840 Pro Series weet het er duidelijk beter van af te brengen, met lees- en schijfsnelheden die we nog niet eerder hebben gezien.

Benchmark: AS SSD – Sequential Read



Benchmark: AS SSD – Sequential Write


Wanneer we kijken naar de tijd die het kost om een opdracht op te starten, zien we direct de efficiëntie van de MDX-controller van Samsung terug. De chip reageert ongelofelijk snel, afgaande op de resultaten in AS SSD.

De Intel 335 Series weet ook in deze test niet positief op te vallen, maar zoals vermeld is dit ook conform de verwachtingen die Intel geschept heeft.

Benchmark: AS SSD – Access Time Read



Benchmark: AS SSD – Access Time Write


AS SSD levert een eindscore op voor de schijven. Zoals eigenlijk ook wel verwacht werd, weet Samsung ook hier een record neer te zetten met een score ver boven de 1.000 punten. Intel’s 335 Series komt er daarnaast ook niet slecht uit rollen.


In PCMark Vantage weet de Samsung 840 Series Pro opnieuw zijn klasse te tonen. Het record van de inmiddels al vrij oude Kingston HyperX wordt met meer dan 20 procent verbeterd. Hoewel de Intel 335 Series in AS SSD vrijwel gelijk scoorde aan de 520 Series van het bedrijf is dat in PCMark Vantage net wat minder het geval.