1 min

Inleiding

Met de komst van Microsoft’s Windows 8 hebben veel fabrikanten de mogelijkheid gezien om een nieuwe productcategorie te creëren. Zo zagen we al tablet/laptop-combinaties van Dell, Samsung en Acer langskomen. Hierbij waren scherm en toetsenbord ofwel los te koppelen, of was het scherm kantelbaar waardoor eveneens een tablet werd gecreëerd. Lees hier meer over in de desbetreffende reviews.

Sony doet het met de VAIO Duo 11 anders dan de andere fabrikanten. Het Japanse bedrijf heeft deze VAIO namelijk voorzien van een schuifmechanisme, waarmee de VAIO Duo 11 van tablet wordt omgetoverd naar een laptop, er komt namelijk een toetsenbord en optisch trackpad tevoorschijn. De overige kenmerken van de VAIO Duo 11 zorgen er voor dat je dit product het beste onder de productcategorie van Ultrabooks kun scharen. Zo is de VAIO Duo 11 slechts 2 centimeter dik en weegt 1,2 kilo. Daarnaast zit er een Ivy Bridge-processor van Intel onder de motorkap, tezamen met een SSD-schijf van minimaal 128GB.


De Sony VAIO Duo 11 moet met deze eigenschappen het beste van twee werelden bieden. We spreken hier immers over een systeem met zowel tablet- als ultrabookeigenschappen.

De adviesprijs voor de VAIO Duo 11 is echter niet mis, deze bedraagt 1.400 euro. In de prijsvergelijker van Techzine kan je het product echter al terugvinden voor een iets minder weerzinwekkende prijs van minstens 1.329 euro.