Introductie

Acer staat niet bekend om het afleveren van regelrechte topmodellen voor de smartphonemarkt. Waar het bedrijf in de laptopmarkt steeds meer die richting op wil gaan, is het nog wachten op de eerste smartphone met echte indrukwekkende hardware. Daar gaat de Acer Liquid E1 geen verandering in brengen, want ook nu richt Acer zich op het aanbieden van een redelijk product, voor een aanvaardbare prijs.

De Acer Liquid E1 is één van Acer’s duurste smartphones op het moment van schrijven, maar met een prijs van minder dan 200 euro kunnen we van tevoren nog altijd niet spreken van een aanslag op je portemonnee, in vergelijking met hetgeen je bij merken als Apple, HTC en Samsung terugvindt, hoewel die laatste twee natuurlijk ook goedkopere toestellen aanbieden.

Acer gooit het met de Liquid E1 vooral op vermaak. Dit toestel moet volgens de Taiwanezen een ‘geweldig geluid’ produceren. Het merk gaat zelfs zo ver dat het stelt dat je je in een bioscoop waant wanneer je een video bekijkt. Eerst horen, dan geloven, is wat wij dan zeggen. De processor moet ervoor in staan dat video’s vloeiend worden afgespeeld én opgenomen. De camera in de Liquid E1 zou bovendien in staat moeten zijn om zeer snel foto’s te nemen, Acer belooft een telefoon zonder enige vertraging in de camerasluiter.


De Acer Liquid E1 is op het moment verkrijgbaar voor een prijs van plusminus 190 euro. Met deze prijs zit deze smartphone in de buurt van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Ace Plus (review), de Galaxy Ace 2, de Sony Xperia J (review) en de Xperia U (review). Als we ook het Windows Phone-platform erbij betrekken is ook de Nokia Lumia 520 een grote concurrent.