min

Tags in dit artikel

,

Introductie

Acer kondigde de low-end Iconia B1 aan in januari. De organisatie lijkt het bereik in de tablet-markt te willen vergroten en heeft zodoende gekozen voor het momenteel populaire budgetmodel.

De 7 inch Iconia B1 gaat de strijd aan met bijvoorbeeld de Apple iPad mini (review), Google’s Nexus 7 en de 7 inch Samung Galaxy Tab 2. Het kleintje ligt voor een schamele 114 euro in de schappen. Dat is een prijs die ver onder die van de populaire iPad mini (296 euro), Nexus 7 (235 euro) en 7 inch Samsung Galaxy Tab 2 (199 euro).

Maar de herkomst van een bodemprijs is altijd te herleiden naar de hardware. De vraag is dan ook of Acer de balans heeft weten vast te houden en de prijs niet te veel impact heeft op de prestaties van dit apparaat. Een tablet moet immers ook gewoon een bruikbaar systeem blijven.

Een 1,2 Ghz dual-core processor is de drijvende kracht achter de tablet, ondersteund door 512MB RAM-geheugen. Verkrijgbaar in 8GB en 16GB is de opslagcapaciteit nog uit te breiden met 32GB extern geheugen middels een micro SD-kaartje. De tablet blijft met 320 gram aan de lichte kant.

Die specificaties blijven ver uit de buurt van het technologische kunnen van tegenwoordig, maar voor die belachelijk lage prijs valt er zeker wat voor te zeggen. Ik ben benieuwd hoe die prijs zich gaat vertalen in prestaties en gebruikersgemak.