2min

Tags in dit artikel

,

Prestaties: Systeem

Gevoelsmatig werkt de Iconia B1 qua snelheid al op mijn zenuwen, vaak geen goed voorteken als het aankomt op benchmarks. We gaven het systeem natuurlijk toch de kans om zich te bewijzen in de tests van AnTuTu.

De totaalscore van het apparaat is behoorlijk dramatisch. Ter vergelijking nemen we Samsung’s Galaxy Tab 2 en de Nexus 7, die allebei aanzienlijk beter scoren. Je ziet de prestaties inzakken naarmate de prijs zakt, met de spotgoedkope Acer aan de voeten van de competitie.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – Total


De processor an sich scoort naar verwachting in zijn prijsklasse. De 1,2GHz MediaTek-chip doet het redelijk op papier en gaat krap voorbij aan de hier slecht scorende Galaxy Tab 2.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – CPU


Het werkgeheugen is een belangrijke falende factor bij deze tablet. De keuze voor niet meer dan 512MB RAM in combinatie met andere matige hardware levert een buitengewoon zwakke score op. Die zwakke score vertaalt zich merkbaar in gebruikersgemak, maar laat ook op papier zien wat je mag verwachten van de Iconia B1.

Benchmark: Android: AnTuTu Benchmark 3 – RAM


Ook het berekenen van het getal Pi gaat het model niet goed af. Het kostte de tablet 583 milliseconden om het getal te berekenen en daarmee eindigt deze onderaan de lange lijst van kandidaten.