3min

Tags in dit artikel

,

Camera



De camera op de Galaxy S4 mini heeft 8 megapixels, tegenover de 13 megapixels die de S4 heeft. Megapixels zeggen echter natuurlijk niet alles. Andere onderdelen zoals de lens zijn eveneens van belang voor het maken van een goede foto.

Laat ik echter beginnen bij de camera-app van de S4 mini. Deze is hetzelfde gebleven als bij de Galaxy S4. Minpunt toen, zo blijkt uit onze review, was dat die app een beetje onoverzichtelijk is. Dat is niet veranderd bij de Galaxy S4 mini. In de app zijn de verschillende modi zoals bij de Galaxy S4 aanwezig, wel ontbreken er twee standen, namelijk Drama en Gum. Bij Drama worden met verschillende belichtingen in een keer een rits foto’s gemaakt en met Gum is het mogelijk om een bewegend object uit te gummen. Vooral die laatste stand klinkt handig, maar vereist mogelijk teveel kracht om goed te draaien op de Galaxy S4 mini.

Foto’s


De camera zelf is simpelweg iets minder dan die van de S4, maar ik vind hem nog wel goed. De foto’s met voldoende daglicht zien er goed uit. Als het licht wat minder wordt, dan zien de foto’s er met de ledflash ook nog wel goed uit met weinig ruis. Zonder flash ziet het er al een stuk minder uit, maar dat is normaal. Dat geldt ook voor het volledig inzoomen, alhoewel het niet zo erg is als we bij andere telefoons hebben gezien. Als er wat beweging te pas komt, wordt het ook de camera allemaal wat te veel en krijgt deze het object niet in beeld.

1: Externe belichting, 2: Slechte belichting en flits, 3: Zelfde, zonder flits.

De foto met externe belichting is qua detail goed, maar heeft last van erg veel ruis. Dit is iets waar veel concurrerende modellen in deze opstelling geen last van hebben en baart dus enigszins zorgen voor de andere foto’s.

De foto met flits is dan weer wat vaag, ook na meermaals proberen kan de Galaxy S4 mini geen goede foto produceren. Als de scène bijna volledig donker is, weet de Galaxy S4 mini nog redelijk wat op de gevoelige plaat te krijgen, maar echt een goede foto wordt het helaas niet. Er zijn overigens ook vrij weinig smartphones die in deze situatie echt wat goeds voor elkaar krijgen.

1: Beweging in sportmode, 2: Buiten, van dichtbij, 3: Op korte afstand

Bij het vastleggen van bewegingen wordt het de Galaxy S4 mini allemaal wat teveel, het lukt de smartphone niet om hier een goede foto te schieten. De afbeeldingen die buiten zijn genomen, zijn daarentegen wel prima in orde. De helderheid en het detail zijn goed en er is bovendien vrij weinig ruis zichtbaar, wat vaak wel een probleem is.

1: Van grote afstand, 2: Zelfde afstand, ingezoomd

Op grote afstand weet de camera in de Galaxy S4 mini eveneens goed te presteren. Veel camera’s leveren bij deze foto een veel te donker beeld op, maar daar heeft deze smartphone geen moeite mee. De volledig ingezoomde foto is als vanouds niet goed, daar had ik ook geen hooggespannen verwachtingen voor.

Video’s


Bij de video zien we ten slotte dat deze er wel goed uitziet, maar dat door het ontbreken van een stabilisator het beeld nogal beweegt. De video-opname is in Full HD, dit is iets wat je ook wel mag verwachten voor een telefoon met deze prijs.