Abonneer je gratis op Techzine!

Hardware (1)

1,5” TFT-Schermpje


De H10 is in het bezit van een kleurenschermpje. Die geeft uitstekende kleuren weer en het is ook 1 van de punten waarom ik de H10 gekozen heb. iRiver zegt dat het schermpje 260,000 kleuren kan weergeven. Helaas kan ik ze natuurlijk niet allemaal natellen, maar hij geeft genoeg kleuren weer om foto’s in uitstekende kwaliteit weer te geven. Enig nadeel is dat het schermpje maar 1,5” is. Hij moet de foto’s dus verkleinen en daar verlies je kwaliteit op.In de Menu’s is de kwaliteit van het schermpje ook zeer hoog. De plaatjes zijn gedetaileerd en geven alle kleuren goed weer. De menu’s worden met verschillende kleuren aangegeven. Zo zijn Music en Settings blauw, Photo en Text groen, Recording roze-rood en FM Tuner paars.

HDD


De H10 bevat een kleine 5GB harde schijf. Als je de achterkant van de MP3-speler tegen je oor legt, hoor je de drive ook draaien. Hij draait niet constant, wat voordelig is voor het batterijverbruik.

Omdat de H10 een HDD gebruikt, duurt het soms even voordat hij een lange MP3 geladen heeft. Denk daarbij aan MP3’s van meer dan een uur lang. Hij doet daar dan ongeveer 2 á 3 seconde over. Bij kleine MP3’tjes (gewone liedjes van ongeveer 5 minuten) doet hij dit na 6 á 7 liedjes pas of soms helemaal niet. Begrijpelijk is dat mensen dit als storend kunnen ervaren, ikzelf vond dat niet het geval.

Batterij


iRiver zegt zelf dat de MP3-Speler 12 uur meegaat, als je het volume op 20 hebt, MP3’s gebruikt van 128 kbps en de equalizer op normaal. Ik heb het volume op 20 ~ 27, kwaliteit variërend van 192 tot 320 kbps en de equalizer op SRS WOW staan. Ik heb de 12 uur daarom niet gehaald, maar ik zat op de ongeveer 7 á 8 uur. Mijn H10 is net nieuw en pas 2 keer opgeladen. Op diverse fora staat dat dit na 3 keer opladen langer wordt.