2min Devices

Review: Asus Transformer Book Trio

Introductie

De Asus Transformer Book Trio is bij voorbaat alvast een van de meest aparte producten die we dit jaar aan de kaak stellen. Het gaat hierbij namelijk om een tablet, laptop en losse computer in één product. Daar komt bovenop dat je zowel Android als Windows tot je beschikking hebt, met een simpele druk op de knop wissel je tussen de twee besturingssystemen. Iets wat ook opmerkelijk is; de tablet en body kunnen onafhankelijk van elkaar functioneren. Ze hebben namelijk onder andere hun eigen processor en opslagcapaciteit.


Op papier is de Asus Transformer Book Trio dus een bijzonder product, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Wat je theoretisch gezien met een product kunt doen is leuk om te weten, maar het gaat er om wat je uiteindelijk echt zal gebruiken en wat ook prettig werkt. De vraag is dus laat de Transformer Book Trio in alle opzichten steken vallen, of is het ook echt een goede tablet, laptop en combinatie daarvan?

De Transformer Book Trio is in twee versies verkrijgbaar en het verschil zit daarbij in de hardware voor Windows. Voor 999 euro heeft de gebruiker een Transformer Book Trio met een Intel Core i5-processor, maar voor honderd euro extra wordt dit een Core i7-processor waardoor meer rekenkracht beschikbaar komt.

In de prijsvergelijker van Techzine vind je momenteel enkel de Core i5-versie. Deze heeft op het moment van schrijven een prijs van 920 euro.