Abonneer je gratis op Techzine!

Inhoud, uiterlijk & aansluitingen

Inhoud


Afgezien van de eerste blik op de nieuwe laptop met zijn frisse uiterlijk is er niks verrassends aan de inhoud van de verpakking. HP levert de laptop zelf, met een acculader en een snelstartgids. Niets meer en niets minder, dit zijn ook gewoon de enige zaken die je echt nodig hebt om van start te kunnen gaan met deze laptop.


Uiterlijk


Zoals ik al wel heb laten doorschemeren ben ik wel te spreken over de vormgeving van de HP Pavilion x360. Wij ontvingen de rode variant van de laptop, waarbij de buitenkant volledig van mat rood plastic is vervaardigd. In het plastic zitten ook heel subtiel glitters verwerkt, wat de bijdraagt aan de uitstraling.

Ik ben er persoonlijk blij mee dat HP probeert om de laptops aantrekkelijker te maken, hoewel dat natuurlijk enkel geldt voor de opvallende rode uitvoering. Van mij hoeft een laptop niet grijs, zilver of zwart te zijn, doe juist maar wat leuks om dat saaie stigma te doorbreken. Voor de wat serieuzere gebruiker die het hier niet mee eens is, is er natuurlijk ook nog altijd de zilveren uitvoering van de Pavilion x360.

De binnenkant van de body van de Pavilion x360 is ingelegd met een metalen oppervlak, wat de laptop toch een premium afwerking geeft. Het scharnier tussen het scherm en de body bestaat aan elke kant uit twee scharnierpunten, dit is nodig om het scherm volledig om te kunnen klappen.

HP is er niet in geslaagd om de randen rondom het scherm lekker dun te houden, wat het systeem in mijn ogen een wat verjaard uiterlijk geeft. Veel fabrikanten proberen de bezels (rand rond het scherm) zo ver mogelijk weg te werken, maar dat heeft HP in dit geval absoluut niet gedaan. In feite had het scherm van 11,6 inch nog zeker een inch groter kunnen zijn. Ook de algehele omvang van de laptop is niet bescheiden, voor systemen van vandaag is een dikte van 2,19 centimeter aan de forse kant, zeker voor een laptop met dit schermformaat.

Aansluitingen


Alle aansluitingen en knoppen zijn aan de zijkant van het systeem verwerkt. Daartoe heeft HP gekozen om het systeem ook goed te kunnen bedienen in de tablet-mode. Als de aan-/uitknop bijvoorbeeld bij het toetsenbord zit, zal je wat problemen hebben bij het inschakelen van het systeem, datzelfde geldt voor knoppen voor het regelen van het volume. Om het tabletgebruik verder te bevorderen is een aanraakgevoelige Windows-knop onder het scherm geplaatst.Op de linkerzijde van de Pavilion x360 zit een Kensington-slot, alsook de aan-/uitknop, een USB 2.0-poort, headsetaansluiting en een volumeschakelaar. De rechterzijde is voorzien van de meeste zaken: van links naar rechts is er een indicator voor de activiteit op de harde schijf, een SD-kaartlezer, een USB 2.0-poort, een USB 3.0-poort, een HDMI-aansluiting, een LAN-poort en de aansluiting voor de acculader met een indicator voor de systeemstatus.