Abonneer je gratis op Techzine!

Conclusie

Sony heeft de oude Xperia Z1 Compact na een jaar vervangen met de Xperia Z3 Compact. Ik heb kort het toestel kunnen uitproberen en ben erg onder de indruk. Sony heeft wederom een high-end toestel in een kleinere behuizing gestopt en kan op die manier dezelfde ervaring bieden als met het vlaggenschip.

Eigenlijk heeft Sony nu weer twee vlaggenschepen met de Xperia Z3 en de Xperia Z3 Compact, het is aan de gebruiker of die liever een groot scherm van 5,2 inch heeft, of liever gaat voor het kleinere 4,6 inch scherm. Het enige verschil is eigenlijk de schermresolutie, verder zijn de toestellen gelijk.

Het is alweer een tijdje terug dat Compact verscheen, dus een nieuwe Xperia Compact is helemaal geen vreemde keuze. Daarnaast denk ik dat het nieuwe ontwerp een goede zet is van Sony, het toestel ligt nu veel lekkerder in de hand en dat is erg belangrijk, zeker bij klanten die nog in de winkel gaan kijken naar een smartphone en deze eerst even vast willen houden.

Qua prestaties heb je eigenlijk ook niets te klagen met de Xperia Z3 Compact, het toestel beschikt echt over de laatste high-end hardware. De accuduur van de Xperia Z3 Compact is ook flink verbeterd, volgens Sony moet je nu twee dagen vooruit kunnen dan op een volledige acculading. Je kan met dit toestel dus voortaan een nachtje overslaan met opladen. Helaas hebben we dit nog niet uitgebreid kunnen testen, maar dat komt binnenkort wel.

Al met al is Sony op de goede weg en heeft het opnieuw een kwalitatief goed toestel aangekondigd.

Table of contents