2min Devices

Review: Lenovo Yoga 900

Introductie

Lenovo’s Yoga-merk is inmiddels al weer enkele jaren onder ons. Het unieke aspect aan de Yoga-serie is dat de schermen van de laptops 360 graden gedraaid kunnen worden, waardoor laptops in een handomdraai kunnen veranderen in tablets. Met de Yoga 900 geeft Lenovo de serie weer een update.

De Yoga 900 is gebouwd rondom Intel’s nieuwe reeks processors, die ook wel bekend staat onder de noemer Skylake. De nieuwste update zorgt voor een hogere rekensnelheid, betere grafische prestaties en een lager energieverbruik. Dit is het gebruikelijke recept bij een nieuwe reeks processors, maar Intel zet desalniettemin ook telkens weer duidelijke stappen vooruit.

De Lenovo Yoga 900 is verder uitgevoerd met een scherm dat een resolutie van 3200 bij 1800 pixels ondersteunt, deze resolutie staat ook bekend onder de noemer Quad HD+. Zoals het een laptop uit de Yoga-serie betaamt is het scherm aanraakgevoelig, anders kon de Yoga 900 ook niet als tablet dubbelen. Zoals aangegeven kan het scherm 360 graden gekanteld worden, hiervoor heeft Lenovo een industrieel ogend scharnier ontwikkeld.

Review: Lenovo Yoga 900
Voor een combinatie van een laptop en tablet is de Yoga 900 ook vrij dun en licht. Het systeem is 149 millimeter dik en weegt 1,3 kilogram. Ondanks dat de Yoga 900 zo dun is, werkt het koelingssysteem zo’n 30 procent beter dan bij eerdere systemen.

Lenovo biedt de Yoga 900 in vier verschillende versies aan in Nederland. In België worden weer andere uitvoeringen op de markt gezet. Zie de websites nationale websites van Lenovo voor een overzicht van de verschillende uitvoeringen. De prijs van de modellen varieert tussen de 1399 tot 1699 euro.