3min

Benchmarks (systeem)

Met zo’n goede accuduur zou je bijna zeggen dat de prestaties flink tegen moeten vallen, omdat de processor dan toch niet zo krachtig kan zijn. Het betreft in ons geval echter een Core i7-processor, hoewel de Yoga 900 dus ook met een Core i5-processor te koop is.

Let wel dat wij van Lenovo een variant van de Yoga 900 kregen, welke niet in de Nederlandse winkels komt te liggen. Ons testmodel beschikt over een Core i7-6500U, 16GB werkgeheugen en 512GB opslagruimte. Zie pagina drie voor meer informatie over de varianten die in onze regio worden aangeboden.

De eerste benchmark die we draaien is Cinebench R15. In deze test wordt van de processor gevraagd om een 3D-scene te renderen. Hoe sneller dit gebeurt, hoe hoger de score. De Yoga 900 laat een score van 300 punten noteren, wat in lijn is met de Microsoft Surface Pro 4.


De Creative-test van PCMark 8 is een simulatie waarbij systemen worden ontworpen aan taken die typerend zijn voor de veeleisende gebruiker. Zo worden foto’s en video’s bewerkt en ook de gaming-capaciteiten komen aan bod.

De Yoga 900 lijkt in deze test wat punten te laten liggen, als we bijvoorbeeld zien dat de HP Envy 13 in deze test duidelijk beter presteert. De hardware van de Yoga 900 en Envy 13 is in grote lijnen gelijk, waardoor het verschil niet direct verklaard kan worden. Omdat het hier een langdurige test betreft, kan ik me eigenlijk alleen maar voorstellen dat het verschil veroorzaakt wordt doordat de processor in de Envy 13 beter gekoeld is, waardoor deze langer in de Turbo-mode kan draaien.


Qua systeemprestaties is de Yoga 900 minder toonaangevend dan op het gebied van accuduur. Het lijkt er zelfs op dat Lenovo wat steken laat vallen op het gebied van koeling, waardoor de prestaties naar beneden worden gedrukt.