Voor het spelen

Voordat ik aan de review begon verwacht ik een game als ‘Black and White’ waarin ik alle macht heb en een wereld naar mijn inzicht moet gaan schapen, maar ik zat er finaal naast. Hard to be a God is een role playing game (RPG) die is gebaseerd op het boek van de Russische gebroeders Strougatsky. Nu heb ik ook nog nooit van deze broers gehoord, maar blijkbaar was het verhaal boeiend genoeg om er een game van te maken.

In deze game draait alles om de aarde en de planeet Arkanar. Ooit waren deze twee werelden gelijk aan elkaar, maar nu is er een oorlog uitgebroken en zijn de werelden van elkaar gescheiden. De mensen op aarde ontwikkelden steeds nieuwere en betere technologieën, terwijl de mensen van Arkanar in de middeleeuwen bleven steken. Jij als speler moet voor de aarde uitzoeken wat er met Arkanar is gebeurd.


Na installatie start het spel, maar er is totaal geen inleiding van het bovenstaande verhaal, zelfs geen introfilmpje. Wanneer je verder in het spel komt, ontdek je zelf alles stukje bij beetje. Wanneer je begint zie je het kamp van je stam, hier moet je met een aantal mensen praten om verder te komen.