2min

Tags in dit artikel

, , ,

Crucial

Crucial is onderdeel van Micron, een van de grootste geheugenfabrikanten ter wereld. Het bedrijf is zo verschrikkelijk groot dat het bijna alle grote hardwarefabrikanten voorziet van geheugenchips. Zo is de kans groot dat je videokaart voorzien is van GDDR chips van Micron of je G.skill overklokmodules voorzien zijn van Microns geheugenchips. En misschien wel de bekendste console van dit moment, de XBOX, is ook voorzien van dit merk geheugen.

Famous


Micron richt zich niet alleen op de verkoop van (G)DDR-geheugen, maar ook op SSD’s en NAND- en flash-geheugen. Crucial is de aftakking van Micron die zich alleen richt op het verkopen van DDR-modules aan zowel particulieren als bedrijven. Onder de overklokkers zijn al jaren de Crucial Ballistix populair vanwege de goede prestaties. Sommige zullen zich nog wel herinneren dat de "D9GMH"-modules de overklokchips bij uitstek waren. Vanwege die reden heb ik erg lang twee 1GB DDR2-modules gehad van Crucial. De chips zaten niet alleen op de duurdere modellen, maar ook op de value-lijn (zeg maar de goedkoopste modules). Het is dan ook geen toeval dat ik vandaag een 3GB kit van Crucial ga reviewen, die voor een redelijke prijs te koop is. Voor 100 dollar dollar is de kit verkrijgbaar in Amerika bij NoRRoD bijvoorbeeld is de kit voor 86 euro te verkrijgen.

DDR3-geheugen wordt steeds goedkoper, de prijzen van DDR2 stagneren momenteel of stijgen soms zelfs iets! DDR3 daarentegen verliest "waarde" met hele euro’s per week. Dit komt doordat Intel de DDR3-massaproductie steeds meer mogelijk maakt, sommige van jullie begrijpen het al als ik de volgende afbeelding laat zien:


Intel Core i7 native quad core[/b]

Table of contents