Abonneer je gratis op Techzine!

Installatie

De kracht van deze DP1 van EZVIZ ligt in de simpele installatie van het systeem. Voor de installatie van de EZVIZ DP1 hoeft er geen belinstallatie voorhanden te zijn. Het maakt dus niet uit op welke locatie de camera wordt geplaatst. Het kan zelfs op een blinde magazijndeur zijn indien de gebruiker dit wenst. Het is slechts het boren van een gat in de deur, het insteken van de ronde bel-camera unit inclusief de bandkabel en het bevestigen van de meegeleverde cradle aan de achterzijde ervan met slechts een enkele schroef. Hierna is het enkel nog het verbinden van de microconnector met de connector op de cradle en het afdekken van de bandkabel en klaar. Binnen een kwartier is de DP1 theoretisch operationeel. Hierbij hebben we het verzamelen van gereedschap, het uitmeten van de inbouwplek en het opzuigen van de boorsnippers in onze inschatting meegenomen. Hierna is het nog een kwestie van het configureren van de basisunit. Ook dit zal niet meer dan een minuut of vijf in beslag nemen.

Montage

Bij Techzine testen we onze reviewproducten altijd in de praktijk, dat betekent in dit geval dat onze smetteloze voordeur er aan moet geloven. Dus op naar de garage en niet veel later hebben we ons bewapend met onze trouwe accuboormachine en een setje glanzend nieuwe speedboren. Het is zondag en prachtig weer, dus een prachtig klusje om de dag door te komen. Accu’s opgeladen, speedboor in de machine en… behalve rook en een penetrante brandlucht uit de bosgroene accuboormachine niets. Balen. We zullen dus eerst een nieuwe boormachine moeten scoren en de montage zal dus niet eerder kunnen plaatsvinden dan maandagmorgen. Omdat de deadline nadert besluiten we de unit eerst zonder montage te proberen. Binnen een halve minuut hebben we de bel operationeel. Aanmelden van de DP1 is simpel. Download de EZVIZ app voor Android of iOS, maak een nieuw account aan in de app, toets de verificatiecode ontvangen via sms of email in en scan via de app de QR-code op de basisunit waarna de aanmelding op het netwerk geheel automatisch wordt gedaan. Althans, zo zou het moeten gaan.

Mooi contactgestoord

Ondanks onze verwoede pogingen met de handige smartphone app weigert de EZVIZ DP1 met onze accespoint kennis te maken. Dus een tweede router genomen, een testnetwerk opgezet en een nieuwe aanmeldpoging op de nieuwe router. Ook hier heeft de EZVIZ DP1 moeite met nieuwe contacten. Na lang snuffelen besluit de DP1 om toch maar niet met de router in zee te gaan. Hierna nog talloze manuele pogingen, maar onze inspanningen mogen niet baten.
Een plaatje waar we ondertussen aan gewend zijn. Zie een bezorgde auteur in het spiegelbeeld van de mooi glanzende DP1.
Hoe moeilijk kan het zijn om een simpele bel in het netwerk te hangen? Wat we ook proberen, de DP1 wil zich niet binden aan een netwerk. Een connectie met de iPhone als hotspot gaat daarentegen vlekkeloos. Vervolgens schakelen we alle netwerkbeveiliging in de router uit en hopla! De DP1 maakt ook nu instant contact en werkt vervolgens binnen luttele seconden 100 procent naar behoren. Fantastisch, maar welke pogingen we hierna ook ondernemen om een vorm van beveiliging bij de router in te stellen, de DP1 negeert dit alles hardvochtig. Konden we maar een log-bestand inzien om te kijken waar het bij de connectie met de routers nu misgaat. Bij navraag over deze mogelijkheid zwijgt de fabrikant echter in alle talen.