2min

Tags in dit artikel

, ,

Prestaties (1)

Om de prestaties van het bord te testen gebruik ik dezelfde testen zoals ik die bij de overige H55/P55-borden heb gebruikt. Uiteraard wordt ook dit Gigabyte bord onderworpen aan de nauwkeurig samengestelde test-suite.

Zoals gewend, moet het bord het spits afbijten bij de Everest simulatie testen. Deze testen bevatten onder andere realiteitstesten zoals photoshop-intensieve taken. Ook wordt er AES decryptie getest, waardoor we een globaal beeld krijgen hoe het bord zichzelf representeert.

Everest Ultimate 5 – CPU Queen



Everest Ultimate 5 – CPU PhotoWorxx



Everest Ultimate 5 – CPU AES



Het bord presteert niet om over naar huis te schrijven, maar presteert ook niet echt slecht.

Zoals te zien, het bord presteert vrijwel hetzelfde als het eerder geteste Asrock H55M-Pro bord. De verschillen die er zijn, mogen bestempeld worden als de foutmarge van Lavalyst Everest.
Zoals te zien, weinig vergelijkingsmaterie op H55-gebied, jammer, want de prestaties van het eerder geteste Asrock H55-bord werden door mij bestempeld als "matig" terwijl dit bord op gebied van prestaties in vergelijking met het P55-platform niet evenveel lof verdient.

Vervolgens kwamen de FPU-testen van Everest aan bod. Deze zijn een stuk intensiever dan de bovenstaande testen:

Everest Ultimate 5 – FPU Julia



Everest Ultimate 5 – FPU Mandel



Everest Ultimate 5 – FPU Sin Jilia



Ook bij deze testen minimale verschillen tussen het Gigabyte bord en zijn concurrentie.

Zoals ook hier te zien, het Gigabyte bord presteert vrijwel identiek als het Asrock H55-bord. Ook deze grafiek laat zien dat de prestaties van P55-borden écht wel een stukje hoger liggen, ondanks de identieke kloksnelheden. Het Gigabyte bord wijkt dus niet veel af van het Asrock H55-bord die ik als richtlijn pakte. Of dat een goed iets is, weten we pas als we er meer H55-borden tegenover zetten.